2024-02-20 08:00прессъобщение

МЕЖДУНАРОДНО АВТОМОБИЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ ЖЕНЕВА 2024: СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА НА RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC

Renault@GIMS 2024

  • Renault ще представи Renault 5 E-Tech electric на света в Женева
  •  На 26 февруари, понеделник, от 10:30 ч., пред международна аудитория от журналисти, присъстващи на събитието специално за случая (и с излъчване на живо)
  •  Изключителният момент изисква изключителен щанд: редом с гамите E-Tech electric и E-Tech full hybrid, Renault ще покаже пет авангардни, единствени по рода си, свързани с мобилността продукти и своя интерактивен аватар - Reno

Renault ще присъства на 91-вото Международно автомобилно изложение в Женева (GIMS) от 26 февруари до 3 март 2024 г., на щанд от 2900 кв. в Зала 4.

Пресконференцията, на която ще бъде представено Renault 5 E-Tech electric, ще започне в 10:30 ч. в понеделник, 26 февруари на щанда на марката и ще бъде излъчвана пряко.

Новата гама на Renault излиза на сцената

На своя щанд под надслов R5VOLUTION IS A FRENCH THING, Renault ще демонстрира своята продуктова офанзива с най-новите си електрически и хибридни модели:

  • E-Tech electric: Renault 5, Megane и Scenic
  • E-Tech full hybrid: Espace и Rafale

Renault 5 E-Tech electric е първият автомобил, който включва Reno, интерактивния аватар на Renault. В демонстратор в овала по средата на щанда посетителите ще могат да побъбрят с този нов, умен и приветлив спътник.

Ще има също два демонстратора на технологията Ampere:

  • един за новата платформа AmpR Small (Renault 5 E-Tech electric е първият модел, който използва тази EV платформа за сегмент B)
  • втори за новия мотор, двупосочното зарядно и оптимизираната батерия на Renault 5 E-Tech electric

Щандът на Renault ще предлага също избор на рекламни продукти Renault 5, вдъхновени от поп иконата на марката. Магазинът, The Originals, ще продава артикули, създадени и произведени от френски марки като маса за джаги Bonzini, дъска за сърф Shapers Club, вълнен пуловер Saint James и електрически скутер Plume.

Пет уникални съвместни проекта с френски стартиращи компании

Марката Renault подсилва лансирането на своя емблематичен автомобил с 5 Movements, програма с пет френски стартиращи компании в сферата на мобилността. Всеки съвместен проект е свързан с природен елемент - земя, вода, въздух или сняг - и всички тези продукти са революционни, компактни и високоефективни.

Reverso – Антоан Симон

Първата сгъваема лодка

 

Reverso, френска стартираща компания, поставя ново начало с едноименна компактна, ултрастабилна лодка с твърд корпус. Тя е с размери 3,40 на 1,45 метра и може да бъде разглобена на четири отделни части, което я прави удобна за съхранение и транспортиране. Авангардният дизайн на Reverso, висококачествените материали и ръчната изработка във Франция я правят идеалният избор за приключение във водата.

Макс. скорост: 45 км/ч

Тегло: 16,8 кг

Evol BMX – Оливие Льо Келек

Първият електрически велосипед BMX

Evol BMX е резултат от съвместната работа на Оливие Льо Келек, почитател на електрическата мобилност, и Винсент Кост, известен архитект. Неговият дизайн представлява безупречно съчетание на жизненост и висока производителност, което го прави идеален за запалени колоездачи и фенове на градската култура. Този изключителен модел се задвижва от мотор с мощност 500 Вт и може да развие скорост до 45 км/ч.

Макс. скорост: 45 км/ч

Пробег: 40 км

Тегло: 13 кг

Searacer – Флавиен Нейерц

Първият електрически джет

Searacer е първият електрически джет, създаден в югоизточна Франция от Флавиен Нейерц и предназначен за водни спортове. Производителността на двигателя с висока плътност е несравнима, а Searacer е достатъчно гъвкав, за да удиви както опитни спортисти, така и начинаещи. Той спечели награда A’ Design Award, както и одобрението на мотоциклетния състезател в Гран при на Франция Фабио Куартараро.

Макс. скорост: 77 км/ч

Пробег: до 2 часа

Тегло: 65 кг

Moonbike – Никола Мюрон

Първият електрически скутер за сняг

Moonbike прави революция в зимните пътешествия със своя електрически скутер за сняг. Той е лек и маневрен, има гъсенично задвижване отзад и ска отпред, може да се движи с над 40 км/ч и има 3-часов пробег. Моделът е без вериги и ремъци, така че изисква минимална поддръжка – и е изключително надежден и ефективен. Този пробив е патентован, създаден в Алпите и ще предостави на потребителите забавни и запомнящи се изживявания през зимата.

Макс. скорост: 40 км/ч

Пробег: до 3 часа

Тегло: 90 кг

Plume foil – Етиен Монберо

Електрически сърф

Този първокласен електрически сърф постига идеалния баланс с безкомпромисно качество на конкурентна цена. С 5 години развойна дейност зад себе си, той е проектиран и създаден във Франция, може да се движи до 90 минути и тежи по-малко от 30 кг. Развива скорост до 35 км/ч и потегля с 15 км/ч, осигурявайки успокояващо и в същото време въодушевяващо изживяване, различно от всяко друго.

Макс. скорост: 35 км/ч

Пробег: до 1,5 часа

Тегло: 30 кг

 


теми: Renault 5

за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание