2022-01-24 11:00прессъобщение

50 ГОДИНИ RENAULT 5: ГОДИНА, ИЗПЪЛНЕНА С ПОП КУЛТУРА И ИЗНЕНАДИ

Една икона празнува 50-ия си рожден ден! Запомняща се възраст и въпреки това Renault 5 е повече от всякога в плановете на марката с предстоящото си прераждане, планирано за 2024 г. Истински символ на поп културата с повече от 5 милиона продажби по целия свят.

 

Една изключителна годишнина заслужава амбициозни тържества. Затова Renault ще предлага множество събития и активности в социалните мрежи през цялата година.

 

Така от март NFT ще позволи на най-големите фенове да придобият произведения, специално създадени в ограничени количества за Renault 5 и неговата вселена. Жизнерадостна и цветна вселена, включваща произведения на изкуството, но също и маратонки и музика със завръщането на преносимия касетофон.

 

Художникът илюстратор Greg ще създаде серия от произведения на тема Renault 5 и различните му вариации.

 

Официалният календар ще се развива според текущите събития и ще бъде допълнен със събития и активности по инициатива на своите фенове.

ЯНУАРИРалито Monte-Carlo Historique ще даде летящ старт с участието на Renault 5 Alpine Group II и Renault 5 Turbo. Последният ще бъде управляван от Ален Серпаджи.

- На 28-ми ще бъде лансиран ексклузивен стопмоушън филм, който ще постави началото и на специален хаштаг #50YEAR5, който да придружава всички активации през годината.

 

МАРТ - За Retromobile изданието за 2022 г. Renault ще представи нов щанд, изцяло посветен на Renault 5. Дванадесет автомобила ще бъдат изложени от 16 до 20 март, с гост звезда: Renault 5 Prototype, обявяващ прераждането на модела през 2024г.

Цяла колекция от предмети, посветени на Renault 5 и неговата 50 годишнина, ще бъдат налични на Estafette pop-up щанда The Originals.

- От този месец стартира лансирането на NFT активи, които ще позволят придобиването на различни произведения на изкуството, създадени на тема Renault 5 през цялата година.

 

АПРИЛ - Съоръженията на Renault Classic ще бъдат домакини на изложба на най-емблематичните модели Renault 5. Тази изложба ще бъде отворена за медиите и ще бъде достъпна виртуално за широката публика.

 

ЮНИ - Създаване на оригинален концептуален автомобил в сътрудничество с известен дизайнер в една решителна поп и цветна вселена от седемдесетте.

- Други проекти, този път свързани с музика, ще бъдат представени през месеца.

 

ЮЛИ - Поглед назад към филмовата кариера на истинска звезда със създаването на интерактивна активация.

 

СЕПТЕМВРИ - Участие и изложба на Renault 5 в Ангулем на пистата Circuit des Remparts.

 

НОЕМВРИ - Производство на стопмоушън филм, посветен на състезанията с Renault 5.

- Участие в изложението Epoqu'Auto в Лион с изложба на няколко модела Renault 5.

 

 за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева