2022-04-06 10:00прессъобщение

Alpine A110 by Obvious на Art Paris 2022

  • Alpine представя A110 Sastruga на панаира за модерно и съвременно изкуство Art Paris.
  • Това уникално произведение е продукт на диалог между Alpine и Obvious, колектив, който е пионер в използването на изкуствен интелект в изкуството.
  • Това ново артистично сътрудничество демонстрира ангажимента на Alpine да подкрепя творчеството и да проучва неизследвани територии.

От днес до 10 април 2022 г. Alpine A110 Sastruga е изложен в Grand Palais Éphémère. Alpine и арт колективът Obvious представят резултата на своето артистично сътрудничество - „арт автомобил“, изследващ творческия потенциал на изкуствения интелект (AI) и алгоритми, като насърчават диалога между технологиите и емоциите. Това сътрудничество е част от продължаващия ангажимент на Alpine към изкуствата, който днес прави нова стъпка напред.

Вземайки участие в Art Paris 2022, събитие за модерно и съвременно изкуство, заедно с Obvious, Alpine преследва своя артистичен ангажимент за втора поредна година.

 

A110 Sastruga, оригинално произведение, фокусирано върху технологичните и научни иновации в рамките на художественото творчество

Alpine се изгражда като легенда благодарение на технически иновации и автомобилно съвършенство в услуга на производителността и емоциите. Легендарното спортно наследство на марката е вдъхновение за Obvious в създаването на уникално произведение, материализиращо въображаемо състезание, синтез на всички състезателни писти, на които Alpine се е отличил. Върху корпуса на емблематичния Alpine A110 е поместена въображаема писта, генерирана благодарение на изкуствен интелект. Стилът й черпи вдъхновение от феномена саструги, в който снегът, ерозиран от вятъра, оставя геометрични вълни на земята. Това явление отразява ДНК-то на Alpine и е творческата основа за този проект. На гърба на A110 има математическа формула, подпис на артистите, която символизира алгоритъма, с който колективът е работил, за да генерира въображаемата Alpine писта.

Този изключителен модел е плод на няколко месеца сътрудничество между Alpine и Obvious, преодолявайки пропастта между наследството и модерността и поставяйки под въпрос връзката на обществото с новите технологии. Чрез създаването на въображаемата писта, творчеството използва възможностите на машинното обучение, позволяващо на компютрите да се „учат“ от данни и GAN, клас алгоритми за обучение без надзор. Художниците черпят вдъхновение от пистите, белязали историята на марката от Льо Ман до Пол Рикар, Педралбес, Пескара, Монжуик, Монсанто, Маникур, Лонг Бийч, Лосайл и Кялами, използвайки познати елементи, за да направят въображаемата писта реалистична: питлейн, зони за ускорение, спиране и изпреварване. Оригиналността се крие и в многопосочно кръстовище, позволяващо на водача да избере любимото си трасе. Тази въображаема писта е възможност за проектиране на колата във футуристична вселена с множество възможности.

Obvious успя да улови ДНК-то на нашата марка, за да създаде оригинално и уникално произведение на изкуството, подчертаващо твърдата ни перспектива за бъдещето. Obvious и Alpine споделят една и съща амбиция: да използваме технологични иновации, за да преоткрием себе си и да изследваме непрекъснато разширяваща се област на възможности. Чрез това сътрудничество ние сме горди да допринесем за появата на нова форма на творчество и да бъдем свързани с тези визионерски художници. Лоран Роси, главен изпълнителен директор Alpine

Това произведение е резултат от дълъг творчески процес, в който се стремихме да си представим уникален обект, който комуникира технологията и спортната екпертиза, черпейки от наследството на тази историческа марка. Alpine ни даде голяма творческа свобода и това постижение демонстрира тяхното желание да завладеят нови граници. Collectif Obvious

 

Art Paris, водещият панаир за модерно и съвременно изкуство

Окуражаван от успеха на изданието си през септември 2021 г., което откри Grand Palais Éphémère на Марсово поле и привлече рекордните 72 746 посетители, тази пролет Art Paris се завръща със списък от 130 галерии от повече от двадесет държави.

Щандът на Alpine (D16) представя различните етапи на творческия процес и диалога между Alpine и Obvious.


теми: Alpine

за Renault

Основана през 1955 г. от Жан Ределе, марката Alpine се утвърждава през годините със своите спортни автомобили във френски стил. През 2018 г. марката представя новия A110, спортен автомобил, който е верен на вечните принципи на Alpine за компактност, лекота, пъргавина и удоволствие от шофирането. През 2021 г. е създадено бизнес звено Alpine, за да се превърне в специализирана марка за иновативни, автентични и ексклузивни спортни автомобили на Renault Group, като се възползва от наследството и опита на своята историческа фабрика в Диеп и инженерния опит на Alpine Racing и екипите на Alpine Cars.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева