2022-10-07 14:00прессъобщение

Alpine A110 R Fernando Alonso: изключително лимитирано и ексклузивно издание

32 броя с патентована иновация

Лимитираното издание Fernando Alonso на новия Alpine A110 R се гордее с допълнителна доза ексклузивност и уникални усещания на пистата. Лимитираното издание се възползва от експертизата и ценния принос на двукратния световен шампион във Формула 1.

 

Естетика от Алонсо

Това издание се предлага в изключителния цвят Racing Matte Blue, използван за Формула 1 болида A522. Хармоничният екстериорен цвят е променен благодарение на приноса на Фернандо Алонсо, за още по-спортно усещане. Предният и задният капак от въглеродни влакна са частично боядисани, съответно в същия Racing Matte Blue и Deep Black, използван за каросерията. Задната част на автомобила е по-тъмна, с маркиран графичен дизайн: задната броня е черна, а носещите колони на спойлера са анодизирано черни. Оранжевите спирачни апарати са намек към историческите цветове на Фернандо Алонсо. Детайли като сивите ръбове на джантите, синьо-оранжево-жълтото знаме на задните прозорци в цветовете на търговската марка на пилота и защитеният с лак подпис „Фернандо Алонсо“ отразяват уникалното сътрудничество, като същевременно дават на любителите на автомобили допълнителна усещане за изключителност.

 

Истински уверен спортен дух

Интериорът излъчва спортно усещане, носещо отличителните белези на пилота от Формула 1: неговият разпознаваем оранжев цвят се отличава в праговете на вратите и централната част на волана, контрастиращи с микрофибърното покритие, използвано в целия интериор на автомобила. Подписът на Фернандо Алонсо, избродиран върху седалките, заедно със синьо-оранжево-жълтото знаме на панелите на вратите, отдават почит на сътрудничеството между Alpine и пилота. Цитат, който представя философията на шофьора, е лазерно изрязан на сенника: „Има повече от един път към върха на планината“.

 

Регулируемо шаси: за усещане в стил „Фернандо Алонсо“

Лимитираната серия A110 R Fernando Alonso разполага с уникална система за регулиране за лесна и бърза промяна на височината на автомобила, както и твърдостта на окачването. Само с няколко бързи и лесни стъпки, подложка, поставена в основата на амортисьорите, променя позицията й и снишава автомобила с 10 мм за използване на писта. В същото време твърдостта на окачването се увеличава с 5%. Патентована от Alpine иновация, тя ще даде на ентусиастите лесен достъп до настройките за писта, определени от самия Фернандо Алонсо на Формула 1 пистата в Барселона по време на последния зимен тест.

 

Допълнително ниво на ексклузивност

Разработката на спортен автомобил в сътрудничество с един от Формула 1 пилотите си – най-доброто доказателство за страстта на Alpine към спортни автомобили с висока производителност. Лимитираното издание на Фернандо Алонсо е направено като серия от само 32 автомобила, в знак на почит към броя на Формула 1 победите на испанския пилот. Всяка гравирана плочка, разположена върху централната конзола, носи името на пистата и годината на победното състезание, принадлежащо на двукратния световен шампион. Номерирани от 1 до 32, в хронологичен ред, трибютните табели добавят допълнително ниво на ексклузивност, което със сигурност ще зарадва ентусиастите.

Щастливите купувачи на модела от лимитираната серия ще получат реплика на състезателната каска на Фернандо Алонсо, подписана от самия двукратен световен шампион.


теми: Alpine

за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева