2022-02-14 09:00прессъобщение

Alpine Academy стартира новия сезон с международен състав

  • Отборът BWT Alpine F1 представя четиримата пилоти в състава на Alpine Academy за 2022 г.
  • Австралиецът Джак Духан и британецът Оли Колдуел са двете нови попълнения в Академията, включвайки се в шампионата FIA Formula 2
  • Кайо Коле и Виктор Мартинс продължават с програмата за втори пореден сезон в шампионата FIA Formula 3
  • Влиянието на Alpine Academy се разпростира на три континента със състав, представляващ Бразилия, Австралия, Обединеното кралство и Франция 

Отборът BWT Alpine F1 с удоволствие разкрива своя Alpine Academy състав за сезон 2022 г. с навлизането на програмата в седмата си година. Джак Духан и Оли Колдуел са двете нови попълнения в Академията, присъединявайки се към Кайо Колет и Виктор Мартинс, които продължават базираната в Енстоун програма за втори пореден сезон. Съставът на Академията увеличава международното присъствие на Alpine с пилоти, представляващи Европа, Южна Америка и Океания.

Джак и Оли ще представляват Академията във Formula 2 тази година, карайки съответно за Virtuosi Racing и Campos Racing. Дуото направи своя дебют в шампионата през последните два кръга на сезон 2021.

Джак е вторият австралийски пилот, който се присъединява към Академията, следвайки стъпките на Оскар Пиастри. Младият пилот се пребори за второто място в шампионата FIA Formula 3 през 2021 г. 19-годишният Оли зае осма позиция в същия шампионат и записа една победа.  

Кайо и Виктор се завръщат в Академията за още един сезон. Бразилският пилот Кайо остава в MP Motorsport за още една година, след като завърши новобранския си сезон на девета позиция. Виктор преминава към ART Grand Prix за втората си година във Formula 3 със стремеж да надгради миналогодишния сезон, в който си осигури първа победа в шампионата.

Академията отбеляза най-успешната си година през 2021 г. с титла за Оскар Пиастри във Formula 2 и трето място за Гуаню Жу. И двамата вече се готвят за първите си сезони в падока на Formula 1, докато Кристиан Лундгаард се отправя към нови предизвикателства в Америка за сериите на IndyCar.

Четиримата пилоти от тазгодишния сезон на Академията започват своите кампании на 18-20 март с откриващото за Formula 1 сезона Гран при на Бахрейн.

Alpine Academy остава изключително ценна част от това, което искаме да постигнем във Formula 1. Ние сме фокусирани в намирането на следващото поколение състезатели, които да подхранват нашия състав от Formula 1 пилоти. Вълнуващо е да видим нарастващата сила на програмата от старта й през 2016 г., като миналата година беше най-успешният й сезон досега. От възпитаниците ни през 2021 г., Оскар се присъединява към нашата Formula 1 програма като официален резервен пилот на отбора и има важна роля заедно с Естебан и Фернандо тази година. Освен това трябва само да погледнем нататък в падока на Formula 1 и към IndyCar, за да видим още двама от завършилите нашата академия миналата година, което е доказателство за структурата на програмата за подготовка на пилоти за висши серии.

 

Както всяка година, и този сезон имаме високи очаквания към пилотите в нашата Академия. Приветстваме двама нови пилоти, Джак и Оли, в комбинация с завръщащото се във Formula 3 дуо Кайо и Виктор. Всеки носи своя собствена индивидуалност и талант и с интерес ще следим как пилотите ни ще се развиват този сезон.

 

Лоран Роси, главен изпълнителен директор Alpine

Alpine Academy навлиза в нов цикъл след изключително успешната 2021 г. Тази година пилотският състав на Академията съчетава таланти с много потенциал. И Джак, и Оли влизат в първите си сезони във Формула 2, но имат опит в серията от миналата година. Вярваме, че ще се адаптират добре и ще научат ценни уроци през първата си година в Академията. Кайо и Виктор продължават с програмата за още една година и имаме големи очаквания към тях. Те са вече най-опитните пилоти на Академията и сме развълнувани да ги видим да демонстрират всичките си знания досега.

 

Давиде Бривио, състезателен директор на отбора BWT Alpine F1

Ние сме нашия успех на пистата и нашата цел като академия винаги е била да печелим шампионатите, в които се състезават нашите пилоти. Джак миналата година стана вицешампион във Formula 3, демонстрирайки чиста скорост в шампионата и след това в дебюта си във Formula 2. Оли идва в Академията след солидна година във Formula 3, където успя да реализира четири подиума и да спечели състезание. Приемаме, че може би ще са необходими няколко състезания, за да се приспособят към новата си среда, но сме уверени, че ще стъпят на краката си във втората половина на сезона. Виктор и Кайо знаят, че е време да постигат резултати и да се борят за титлата във Formula 3 този сезон след силната си първа година в шампионата. Те са част от Академията от четири години и показват силно развитие през всеки сезон. Виктор спечели първото си състезание миналата година, а Кайо отбеляза някои силни резултати. Вълнуваме се за старта и на двата шампионата следващия месец.

 

Миа Шаризман, директор Alpine Academy


теми: Alpine

за Renault

Основана през 1955 г. от Жан Ределе, марката Alpine се утвърждава през годините със своите спортни автомобили във френски стил. През 2018 г. марката представя новия A110, спортен автомобил, който е верен на вечните принципи на Alpine за компактност, лекота, пъргавина и удоволствие от шофирането. През 2021 г. е създадено бизнес звено Alpine, за да се превърне в специализирана марка за иновативни, автентични и ексклузивни спортни автомобили на Renault Group, като се възползва от наследството и опита на своята историческа фабрика в Диеп и инженерния опит на Alpine Racing и екипите на Alpine Cars.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание