2022-03-09 12:00прессъобщение

Никола Цолов се присъединява към новосъздадената партньорска програма на Alpine Academy

• Alpine Academy представя своята нова партньорска програма, която ще действа в унисон с академията, за да развива и набира най-добрите бъдещи състезатели;
  • Партньорската програма на Alpine ще предложи на своите пилоти професионална подкрепа и ще осигури предимствата на работата в съоръженията на отбора BWT Alpine F1 в Енстоун;
  • Представители на партньорската програма на Alpine за първата година ще бъдат българинът Никола Цолов, бившият пилот на академията Адриен Дейвид, пилотът от W Series Аби Пулинг, както и тийнейджърите Кийн Накамура и Матеус Ферейра;
  • Аби става първата жена състезател в академията и допълнително подчертава ангажимента на Alpine за насърчаване на приобщаването в работната среда и моторните спортове.

Alpine Academy с гордост представя нова партньорска програма, чиято цел е да подкрепя и възпитава обещаващи млади състезателни пилоти, когато започват кариерата си в моторния спорт, както и да действа като потенциална програма за захранване на Alpine Academy.

Партньорската програмата на Alpine ще предлага на своите млади пилоти професионална подкрепа в решаващ етап от кариерата им, включително, но не само, кариерни съвети, обучение, наставничество, PR обучение и други. Пилотите ще имат възможността да използват съоръженията от световна класа в централата на академията в Енстоун.

Представител в първия сезон на партньорската програма на Alpine ще бъде българинът Никола Цолов. Тийнейджърът, ръководен от двукратния световен шампион от Формула 1 Фернандо Алонсо, се радва на сериозни успехи в картинга и се присъединява към Campos Racing за сезон 2022 на FIA Spanish Formula 4.

Аби Пулинг, водещ пилот в сезон 2021 на W Series, става първата жена в програмата на Alpine Academy. Многократно заемала подиуми във FIA Formula 4, Аби се завръща в W Series през 2022 г. със сериозни амбиции за титла при пилотите. Аби оглавява и ангажимента на Alpine за насърчаване на приобщаваща работна среда, която улеснява интеграцията и развитието на жените в компанията.

Към Аби ще се присъедини бившият пилот на академията Адриен Дейвид, най-младият шампион в историята на FIA Formula 4, печелейки шампионата на Франция през 2019 г. само на 15 години. Адриен ще участва в сезон 2022 на Formula Regional European Championship by Alpine с отбора на R-ace GP.

Японският пилот Киан Накамура, световен картинг шампион на FIA в категорията OK-Junior, и бразилецът Матеус Ферейра допълват екипа от пилоти в партньорската програма на Alpine. Двамата 14-годишни пилоти ще се състезават в серията OK Karting с отбора Kart Republic.

Новата партньорска програма на Alpine ще бъде ръководена от директорката на Alpine Academy Миа Шаризман и директора на проекти за разширяване Давиде Бривио, продължавайки усилията за набиране на най-добрите млади пилоти, които да се включат в Alpine Academy.

Много сме развълнувани да обявим нашата партньорска програма на Alpine, която ще работи заедно с академията от тази година. Програмата ще предостави на младите пилоти по целия свят важна подкрепа, кариерни съвети и обучение. Имаме петима млади пилоти, които влизат в програмата тази година в лицето на Аби, Адриен, Никола, Киан и Матеус. В дългосрочен план предвиждаме партньорската програма на Alpine да подхранва нашата академия с най-талантливите млади пилоти от цял свят, за да постигнем бъдещи успехи за Alpine в моторните състезания.

Миа Шаризман, директор Alpine Academy

теми: Alpine

Основана през 1955 г. от Жан Ределе, марката Alpine се утвърждава през годините със своите спортни автомобили във френски стил. През 2018 г. марката представя новия A110, спортен автомобил, който е верен на вечните принципи на Alpine за компактност, лекота, пъргавина и удоволствие от шофирането. През 2021 г. е създадено бизнес звено Alpine, за да се превърне в специализирана марка за иновативни, автентични и ексклузивни спортни автомобили на Renault Group, като се възползва от наследството и опита на своята историческа фабрика в Диеп и инженерния опит на Alpine Racing и екипите на Alpine Cars.