2023-02-17 10:32прессъобщение

НИКОЛА ЦОЛОВ СТАВА ЧАСТ ОТ СЪСТАВА ОТ ОСЕМ ПИЛОТИ НА ALPINE ACADEMY ЗА 2023 Г.

  • BWT Alpine F1 Team увеличава състава на Alpine Academy за 2023 г. до осем пилота, състезаващи се в шест категории
  • Членовете на Академията от 2022 г. Джак Духан и Виктор Мартинс остават и през 2023 г. и ще се състезават в шампионата FIA Formula 2
  • Членовете на партньорската програма от 2022 г. Никола Цолов, Матеус Ферейра, Киан Накамура и Аби Пулинг стават пълноправни пилоти на Академията
  • Габриеле Мини и Ейдън Нийт се присъединяват към Alpine Academy
  • Оли Колдуел завършва програмата за спортни автомобили на Alpine, част от дългосрочните планове за привеждане на Академията в съответствие с професионалните състезания в рамките на по-широкия проект за моторни спортове на Alpine
  • Съставът на Alpine Academy обхваща седем държави с представители от България, Австралия, Франция, Бразилия, Япония, Великобритания и Италия

BWT Alpine F1 Team има удоволствието да представи своя Alpine Academy състав за сезон 2023, включващ осем пилоти от седем държави, състезаващи се в шест категории.

Джак Духан (Virtuosi Racing) и Виктор Мартинс (ART Grand Prix) остават пилоти на Академията и ще се състезават в шампионата FIA Formula 2.

Габриеле Мини (Hitech Grand Prix) подписва с Академията и ще се състезава през 2023 г. в шампионата FIA Formula 3 заедно с Никола Цолов (ART Grand Prix), който се мести в Alpine Academy след впечатляваща първа година в партньорската програма през 2022 г.

Аби Пулинг, Матеус Ферейра и Киан Накамура се присъединяват към Никола, за да станат пълноправни пилоти на Академията с Ейдън Нийт, който се присъединява като нов член. Аби ще се състезава в новите за 2023 F1 Academy Series, докато Матеус започва своя дебютен сезон в едноместни автомобили, докато се подготвя за италианския шампионат на Формула 4. Ейдън ще потвърди плановете си за 2023 г. след участието си в Formula 4 шампионата на ОАЕ, а Киан остава в картинга.

Оли Колдуел ще завърши Alpine Academy в LMP2 и ще остане свързан с Alpine. Това идва в момент, когато Alpine продължава да разширява присъствието си в света на спортните автомобили в моторните спортове с проекта на производителя LMDh, който ще бъде онлайн през 2024 г. Оли ще се състезава с официалния отбор на Alpine в Световния ендуранс шампионат (WEC). Академията се стреми да надгради своите връзки в моторния спорт и ще се възползва от тясната си работа с Alpine Endurance Team в близко бъдеще.

След четири години в програмата, Кайо Колет запазва връзка със семейството на Alpine Racing без официално членство в Академията.

Всички пилоти на Академията ще се възползват от най-съвременните съоръжения на отбора в централата на Формула 1 в Енстоун, Обединеното кралство, както и от кариерни и състезателни насоки от екипа на Академията, които са специализирани в моторните спортове, водени от директора от проектите за разширяване на състезанията Давиде Бривио и директора на академията Джулиан Рауз.


теми: Alpine

за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание