2021-08-02 06:20прессъобщение

Отборът на Alpine F1 отбелязва невероятна първа победа във Формула 1

  • Отборът на Alpine F1 отбелязва първата си победа във Формула 1 в Гран при на Унгария
  • Французинът Естебан Окон печели първата си победа в спорта след зашеметяващо шофиране при мокро-сухо време
  • Фернандо Алонсо завърши състезанието пети, най-добрият му резултат за сезона досега, благодарение на невероятното си шофиране, което допълнително защити водещата позиция на Естебан. По-късно резултатът беше актуализиран на четвърти след дисквалификацията на Фетел.
  • Отборът на Alpine F1 Team е вече пети в Шампионата при конструкторите
  • Резултатът е част от силна седмица за Alpine, започната с откриването на ново Alpine дилърство в Унгария

 

Отборът на Alpine F1 отбелязва първата си победа във Формула 1 на Хунгароринг благодарение на зашеметяващото шофиране на Естебан Окон и първата му победа в спорта. Фернандо Алонсо завърши на четвърто място след няколко доблестни битки, което означава, че отборът навлиза в лятна почивка на пета позиция в Шампионата при конструкторите

 

При влажни метеорологични условия Естебан и Фернандо реализираха добър старт на състезанието и успяха да избегнат няколко инцидента на първия завой. С много екшън в огледалата за задно виждане, французинът излезе от завой 1 на второ място, а Фернандо - на седмо място. Състезанието беше забавено с обявяването на червен флаг, който да позволи разчистването на получените отломки. По време на 15-минутното прекъсване, пистата започна да изсъхва, оставяйки пилотите и екипите с трудния избор дали да направят спиране в бокса за гуми за сух асфалт в края на формиращата обиколка. В крайна сметка само един автомобил (Люис Хамилтън) се нареди на решетката с Intermediate гуми за мокра настилка, а Естебан и Фернандо избраха да преминат към гуми за суха заедно с останалата част от решетката.

 

И двата автомобила избегнаха контакт при рестарта и Естебан пое водачеството в състезанието, след като Хамилтън отстъпи и спря в бокса за гуми за сух асфалт. Французинът бързо установи ритъм с Астън Мартин болида на Себастиан Фетел, който го следваше плътно през цялото време.

 

Фетел направи спиране в бокса една обиколка по-рано от Естебан, но бързият питстоп от страна на отбора помогна на французина да запази позицията си.

 

Докато съотборникът му водеше, Фернандо се бореше за място на подиума с Карлос Сайнц и по-късно с наваксалия Хамилтън. Със своите по-свежи гуми, Луис стартира вълнуваща битка за четвърто място с Фернандо, чиито действия защитиха преднината на Естебан от седемкратния световен шампион. Испанецът в крайна сметка беше принуден да отстъпи мястото на Mercedes на завой 2. 

 

Въпреки постоянния натиск от страна на немския пилот, Естебан запази премерено и безгрешно представяне, задържайки преднината си и печелейки първото място. Естебан е първият пилот, спечелил с френски болид с френски двигател след победата на Ален Прост за Renault в Австрия 1983 г. Това е и първата победа за марката Alpine, само шест месеца след дебюта си във Формула 1.

 

Съотборникът му зае петото място, което по-късно заради наказание за Фетел стана четвърто, и отбеляза най-добрия си резултат след завръщането си във Формула 1, като двойката отбеляза най-добрия резултат на Alpine в спорта до момента.


теми: Alpine

за Renault

Основана през 1955 г. от Жан Ределе, марката Alpine се утвърждава през годините със своите спортни автомобили във френски стил. През 2018 г. марката представя новия A110, спортен автомобил, който е верен на вечните принципи на Alpine за компактност, лекота, пъргавина и удоволствие от шофирането. През 2021 г. е създадено бизнес звено Alpine, за да се превърне в специализирана марка за иновативни, автентични и ексклузивни спортни автомобили на Renault Group, като се възползва от наследството и опита на своята историческа фабрика в Диеп и инженерния опит на Alpine Racing и екипите на Alpine Cars.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева