2021-04-12 07:00прессъобщение

Alpine x Felipe Pantone

• Alpine си партнира с Фелипе Пантон, за да отпразнува присъединяването на Alpine във Формула 1 и предстоящото откриване на етаж на марката в Atelier Renault на Шанз-Елизе
  • Фелипе Пантон предоставя своята интерпретация на Формула 1 с Alpine
  • Модел на болид в мащаб 1:2, наречен „Alpine F1 x Felipe Pantone“

Alpine навлиза в света на изкуството чрез първото сътрудничество с художника Фелипе Пантон. Художникът предлага своята интерпретация на Alpine F1, наречена "Alpine F1 x Felipe Pantone". Тази репродукция на автомобила е изложена на първия етаж на Atelier Renault, изцяло посветен на Alpine. Изложбата е достъпна на www.alpinecars.com/fr/felipe-pantone/ до края на 2021 г., както и в Atelier Renault когато противоепидемичните мерки позволят.

Художествена интерпретация на Alpine F1

Фелипе Пантон е истински ентусиаст на спортни автомобили. Той илюстрира визията си за перфектната разцветка на първия болид на Alpine във Формула 1 чрез модел в мащаб 1:2. Графичните линии на ливреята следват формата на автомобила, боядисан в цветовете на Alpine, като същевременно добавят черно и бяло, два от емблематичните цветове на Пантон.

„Формула 1 е върхът на инженерството. Всяка година шампионатът предефинира нашата представа за възможното на четири колела. Този стремеж за изграждане на невъзможното за мен е много вдъхновяващ. Моето изкуство е силно повлияно от кинетиката и инженерството. Работя с най-новите технологии и материали, за да намеря нови начини за излагане на визуално изкуство", Фелипе Пантон.

В допълнение към болида, Фелипе Пантон предлага своята интерпретация на каската от Формула 1, емблематична вещ в моторните спортове. Изложеният бял шлем е поставен в прозрачна цветна кутия, което го прави уникален в зависимост от гледната точка и прожектираната светлина.

Изложбата ще бъде налична на първия етаж на Atelier Renault на Шанз-Елизе до края на годината.

И в движение, светът на художника и ценностите на Alpine се съчетават перфектно. Това модерно и атрактивно сътрудничество позиционира Alpine между настоящето и бъдещето.

"Щастливи сме да обединим сили с Фелипе Пантон, за да отпразнуваме присъединяването на Alpine във Формула 1 и предстоящото откриване на Alpine зоната в Atelier Renault на Шанз-Елизе. Фелипе е автентичен, авангарден художник и истински ентусиаст на спортни автомобили. Неговият артистичен подход е смел, елегантен и завладяващ. Той напълно се вписва в ценностите на Alpine за първия досег на марката с изкуството", Брус Пилард, директор Alpine, бранд, лансиране и жизнен цикъл.

Сътрудничеството между Alpine и Фелипе Пантон продължава... останалото марката ще разкрие съвсем скоро!

На пистата на художника

Фелипе Пантон е испанско-аржентински художник, базиран във Валенсия, Испания. Той е завършил изящни изкуства и е графити художник от 12-годишна възраст. Роден глобалист, той пътува и излага своите произведения по целия свят. Смесица от конвенционални и абстрактни графити, работата на Пантон е ултрамодерна: графичният дизайн на неговите творби се съчетава със силно еволюирали геометрични форми, поставяйки в перспектива движението и динамичността на съвременния свят. Постоянно рисувайки, артистичната му идентичност е структурирана чрез срещите му с графити художници, танцьори и други улични художници. Пантон използва ярки цветове и графични шарки, така че окото на зрителя да е съсредоточено върху работата му, а не върху това, което го заобикаля.

Пространство, посветено на Alpine, в Atelier Renault

Когато Atelier Renault има възможност да отвори отново, на първия етаж ще бъде открито пространство, посветено на Alpine. В рамките на това пространство, разделено на три зони, посетителите ще могат да открият вселената на марката: експериментална зона, посветена на програмата за персонализиране на Atelier Alpine, изложбата на сътрудничеството между Alpine и Фелипе Пантон и новия коктейл бар на име „La Flèche Alpine Lounge".

теми: Alpine

Основана през 1955 г. от Жан Ределе, марката Alpine се утвърждава през годините със своите спортни автомобили във френски стил. През 2018 г. марката представя новия A110, спортен автомобил, който е верен на вечните принципи на Alpine за компактност, лекота, пъргавина и удоволствие от шофирането. През 2021 г. е създадено бизнес звено Alpine, за да се превърне в специализирана марка за иновативни, автентични и ексклузивни спортни автомобили на Renault Group, като се възползва от наследството и опита на своята историческа фабрика в Диеп и инженерния опит на Alpine Racing и екипите на Alpine Cars.