2022-02-11 10:30прессъобщение

BWT и отборът Alpine F1 обединяват сили в стратегическо партньорство, насочено към устойчивост

  • BWT и отборът Alpine F1 подписват стратегическо, дългосрочно партньорство, с което австрийският доставчик на пречиствателни решения за вода ще стане основен партньор на отбора Alpine F1 от 2022 г.
  • Френският отбор се кръщава BWT Alpine F1 с незабавен ефект
  • Известният розов цвят на BWT ще бъде включен в емблематичната синя окраска на Alpine
  • BWT и Alpine ще работят заедно, за да разпространяват посланието за устойчивост по целия свят, използвайки комбинираните глобални платформи на Формула 1 и автомобилната индустрия

Отборът Alpine F1 и BWT, един от водещите доставчици на системи за пречистване на вода в световен мащаб, обявяват стратегическо, дългосрочно партньорство. BWT става основен партньор на отбора Alpine F1 от сезон 2022, като отборът се кръщава BWT Alpine F1.

Alpine се ангажира да използва емблематичния розов брандинг на BWT, за да разпространява посланието за устойчивост и социална отговорност по света, използвайки комбинираните глобални платформи на Формула 1 и автомобилната индустрия. Розовият цвят символизира мисията на BWT да „Промени света – глътка по глътка“ и да го прави малко по-добър всеки ден чрез прилагане на концепцията за свободна от бутилки зона.

За Alpine това е голяма нова стъпка напред предвид целта на отбора да предизвика шампионата в рамките на 100 състезания в тази нова ера на регламентите. От влизането си в спорта през 2021 г., Alpine се доказва като динамичен и пъргав отбор, способен да се състезава в предните редици и да дерзае, на и извън пистата. Отборът също така поема ангажимента да използва уникалната платформа на Формула 1 и автомобилната индустрия, за да изведе важни социални въпроси на преден план.

BWT – Best Water Technology – лидер на европейския пазар в пречистването на вода, продължава мисията си да предоставя вода с перфектно качество за всякакви цели, навсякъде по света, директно от кран, диспенсър за вода или филтър за трапезна вода. С иновативни, патентовани BWT технологии, местната вода се филтрира и в същото време се обогатява с ценни минерали и микроелементи като магнезий, цинк и силикат, спестявайки време и енергоемко транспортиране, съхранение и изхвърляне на бутилки с вода.

Отборът на Alpine F1 и BWT са посветени на съвместната работа, за да анализират въздействието си върху целия свят и драстично да намалят въглеродния си отпечатък в съответните области. Премахването на употребата на пластмаса за еднократна употреба е само първата стъпка.


теми: Alpine

за Renault

Основана през 1955 г. от Жан Ределе, марката Alpine се утвърждава през годините със своите спортни автомобили във френски стил. През 2018 г. марката представя новия A110, спортен автомобил, който е верен на вечните принципи на Alpine за компактност, лекота, пъргавина и удоволствие от шофирането. През 2021 г. е създадено бизнес звено Alpine, за да се превърне в специализирана марка за иновативни, автентични и ексклузивни спортни автомобили на Renault Group, като се възползва от наследството и опита на своята историческа фабрика в Диеп и инженерния опит на Alpine Racing и екипите на Alpine Cars.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание