2022-03-25 08:00прессъобщение

Отборът на BWT Alpine разбива стереотипи, превръщайки Асеел Ал Хамад и Аби Пулинг в първите жени, шофирали F1 болид в Саудитска Арабия

  • Саудитска Арабия се оживи със зрелищната активност на отбора на BWT Alpine на някои от най-емблематичните места в Кралството, от Дирия, оригиналния дом на кралското семейство Ал Сауд, до ярките светлини в оживения нов финансов квартал на крал Абдула (KAFD).
  • Демонстрирайки ангажимента на Alpine към разнообразието и приобщаването в моторните спортове, Асеел Ал Хамад, член на борда на Федерацията за автомобили и мотоциклети в Саудитска Арабия, и Аби Пулинг, пилот от партньорската програма на Alpine Academy, седнаха зад волана на Alpine болид, задвижван от V8 двигател.
  • Подкрепен от саудитските туристически органи, това е първият случай в историята, в който F1 болид се движи по улиците на столицата Рияд, и първият път, в който жени пилоти управляват F1 болид в Кралството.

Отборът на BWT Alpine разбива стереотипи с новаторска демонстрация около столицата на Саудитска Арабия - Рияд. Градът пулсира под невероятния звук на задвижван от V8 двигател Alpine болид, управляван от саудитския F1 пилот Асеел Ал Хамад и пилота на партньорската програма на Alpine Academy, Аби Пулинг. Двойката влезе в историята, превръщайки се в първите жени, управлявали F1 болид в Саудитска Арабия.

Асеел, която представлява Саудитска Арабия в Комисията за жени в автомобилния спорт на FIA и е член на борда на Федерацията за автомобили и мотоциклети в Саудитска Арабия, ръководи разработването на стратегии и политики за насърчаване на образованието и обучението на жени в автомобилния спорт в Саудитска Арабия. Тя е и част от семейството на Alpine, след като през 2018 г. пише история с екипа, управлявайки същия болид на пистата Пол Рикар във Франция.

В активацията към Асеел се присъединява Аби Пулинг, която ще се състезава в W Series тази година. Аби е част от партньорската програма на Alpine Academy, която подхранва млади състезателни таланти с потенциал за Formula 1 с насоки за кариерата, медийното обучение, храненето и психологията.

19-годишната Аби сяда за първи път зад волана на болид от Formula 1 само един ден преди рождения си ден.

В тази активация, подпомагана от саудитските туристически органи, Асеел и Аби преминаха с Alpine болида през някои от най-значимите дестинации на кралството, достигайки до ярките светлини на оживения нов финансов квартал на крал Абдула (KAFD).

Заедно двете жени пилоти демонстрираха, че възможности в моторния спорт и Кралството се създават за и от жените и бъдещето изглежда светло за следващото поколение.

Логото Visit Saudi ще бъде поместено върху болидите на Alpine този уикенд по време на Гран При на Саудитска Арабия.


теми: Alpine

за Renault

Основана през 1955 г. от Жан Ределе, марката Alpine се утвърждава през годините със своите спортни автомобили във френски стил. През 2018 г. марката представя новия A110, спортен автомобил, който е верен на вечните принципи на Alpine за компактност, лекота, пъргавина и удоволствие от шофирането. През 2021 г. е създадено бизнес звено Alpine, за да се превърне в специализирана марка за иновативни, автентични и ексклузивни спортни автомобили на Renault Group, като се възползва от наследството и опита на своята историческа фабрика в Диеп и инженерния опит на Alpine Racing и екипите на Alpine Cars.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание