2022-10-10 08:00прессъобщение

Пиер Гасли се присъединява към екипа пилоти на BWT Alpine F1 Team за 2023 г.

BWT Alpine F1 Team има удоволствието да обяви, че Пиер Гасли ще се състезава за отбора заедно с Естебан Окон от сезон 2023 на Световния шампионат FIA Formula 1. Гран при победител и с множество подиуми, Пиер съчетава амбиция с реални резултати и притежава необходимия опит, за да води отбора към прогрес. Той ще се присъедини към отбора с многогодишен договор.

Пиер, от Нормандия, Франция, става част от изцяло френския пилотен състав на Alpine, първия в световния шампионат FIA Formula 1 от 1995 г. насам.

26-годишният пилот дебютира във Формула 1 през 2017 г. със Scuderia Toro Rosso след шампионската си титла в сериите GP2 през 2016 г. Пиер се премести в световния шампион Red Bull Racing, преди да се завърне в Toro Rosso, където взе първата си победа на Гран при на Италия през 2020 г., карайки за AlphaTauri. Той е добре познат на Renault Group - шампион на Formula Renault Eurocup през 2013 г., вицешампион във Formula Renault 3.5 Series през 2014 г. и пилот за отбора Renault e.dams във Формула E.

Радвам се да се присъединя към семейството на Alpine и да започна тази нова глава в моята Формула 1 кариера. Да караш за отбор с френски корени е нещо много специално. Знам силните страни на Alpine, състезавайки се срещу тях през последните няколко години и, очевидно, техният напредък и амбиция са впечатляващи. Искам да благодаря на Red Bull, тъй като това бележи края на нашето 9-годишно пътуване заедно. Благодарение на тяхното доверие и подкрепа станах Формула 1 пилот и това, което постигнахме със Scuderia AlphaTauri през последните години, беше много специално. Гледайки напред, искам да дам максимума и да използвам целия си опит, за да се боря за подиуми и в крайна сметка да допринеса за битката на Alpine за шампионата в бъдеще.

Пиер Гасли

Щастлив съм, че Пиер ще се присъедини към отбора. Той вече е доказан талант във Формула 1 и очакваме с нетърпение да използваме това. Нашият отбор има няколко цели за следващите сезони и аз твърдо вярвам, че пилотския ни състав е чудесно отражение на високите амбиции на отбора. Вярвам, че Пиер и Естебан могат заедно да мотивират отбора да продължи да напредва към тези цели. Бихме искали също така да благодарим на Red Bull, че се съгласиха с условията, позволявайки на Пиер да предприеме тази стъпка.”

Отмар Шафнауер, шеф на отбора BWT Alpine F1

Бих искал да приветствам Пиер в семейството на Alpine. Той е талантлив и мотивиран пилот, който ще допринесе положително за нашите цели във Формула 1. Пиер е напълно съгласен с амбицията и напредъка, които до момента са отличителен белег на проекта Alpine. Като млад, но много опитен и успешен пилот, неговата траектория е в съответствие с нашата и с нетърпение очакваме да растем заедно.

Лоран Роси, главен изпълнителен директор Alpine

Горди сме да представим изцяло френски пилотски състав от 2023 г. Нашите корени са във Франция, а Alpine е роден в Нормандия, така че това е някаква съдба. Заедно ще движим отбора и Групата напред и, надявам се, можем да станем символ на гордост за Франция.

Лука де Мео, главен изпълнителен директор Renault Group


теми: Alpine

за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание