2022-03-02 09:00прессъобщение

MEGANE E-TECH ELECTRIC ПОЛУЧАВА 5 ЗВЕЗДИ ОТ EURONCAP

Новият Megane E-Tech Electric получава 5 звезди от EuroNCAP по новия протокол за тестване за 2022 г.

Новият Megane постигна резултат от 85% за защита за възрастните пътници и 88% за защита за децата благодарение на своята силно защитна структура, оборудвана с общо 7 въздушни възглавници. Резултатът за уязвими участници в движението е 65%, докато този за асистентите за безопасност достига 79%.

В допълнение към елементите, оценени от EuroNCAP, като част от усилията за предлагане на безкомпромисна безопасност, новият Megane E-Tech Electric притежава и иновацията „пожарникарски достъп“, родена от над 10-годишно партньорство между Renault Group и френската пожарна служба.

В допълнение QR код е прикрепен към предното стъкло на новия Megane E-Tech Electric. Кодът е предназначен за спасителни екипи, които при реагиране на инцидент могат да го сканират и бързо да разпознаят, че автомобилът е електрически. Освен това кодът им дава достъп до структурната информация на автомобила (напр. местоположението на батерията и въздушните възглавници, местата за бързо и безрисково рязане), което от своя страна означава, че могат да спестят до 15 минути от времето, необходимо за извличане на възможна жертва на катастрофа!

„Пожарникарският достъп“ и QR кодът са само част от мерките, които гарантират оптимална безопасност за тези, които използват автомобили Renault. По-общо казано, гарантирането на безопасността на клиентите по пътищата, както и на служителите на работното място е един от трите основни стълба (заедно с екологичния преход и приобщаването) на политиката за устойчиво развитие (CSR) на Renault Group, която се прилага като част от плана Renaulution.за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание