2022-06-03 07:00прессъобщение

RENAULT НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2022

 • ДВЕ ЗНАЧИМИ ПРЕМИЕРИ – MEGANE E-TECH ELECTRIC И НОВИЯТ SUV AUSTRAL
 • ПЪЛНА ХИБРИДНА ГАМА E-TECH НА ЩАНДА И ЗА ТЕСТДРАЙВ
 • ДОКАЗАНИ ПРЕДИМСТВА НА ХИБРИДНАТА ТЕХНОЛОГИЯ С E-TECH DRIVE
 • НОВИ ДИЗАЙН И КОНЦЕПЦИЯ НА ЩАНДА - RENAULT STUDIAULT
 • RENAULT ОТВАРЯ ЩАНДА СИ ЗА ПО-ШИРОКА ПУБЛИКА С ИНОВАТИВЕН ДИГИТАЛЕН ЩАНД

Днес, в рамките на Автомобилен салон София 2022, Renault откри събитието с първата пресконференция за деня. Марката посрещна журналисти и VIP гости на своя изцяло обновен щанд и представи най-новите си попълнения по отношение на модели и услуги.

„През последната година компанията концентрира усилията си в това да превърне Renault в марка за технологии, услуги и чиста енергия. Горди сме, че днес можем да ви представим плода на тези усилия на нашия щанд - Megane E-Tech Electric и Austral. Два изцяло нови модела в нашата гама, благодарение на които, заедно с лансираната миналата година Arkana, да възвърнем позиции в сегмент “C”." заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault за България, в рамките на пресконференцията.

 

СИЛНА ЗАЯВКА В СЕГМЕНТ „С“

В рамките на представянето на стратегическия план “Renaulution” в началото на миналата година Лука де Мео, главен изпълнителен директор Renault Group и марката Renault, обяви доброто позициониране в сегмент „С“ като един от основните приоритети на Групата. Малко повече от година по-късно Renault се радва на търговски успехи след лансирането на Arkana в средата на 2021 г. и представя предпремиерно на щанда си на Автомобилен салон София две нови попълнения в гамата си - Megane E-Tech Electric и Austral.

Докато Megane E-Tech electric представя новото поколение електрически автомобили на Renault, Austral олицетворява визията на марката за компактен SUV автомобил, първият модел възползващ се от платформата CMF-CD на Алианса. И двата модела носят новото „Nouvel'R“ лого, предоставят в интериора си ново ниво на свързаност и интерактивност с екрана openR и системата openR Link с вградени Google услуги и се възползват от последно поколение усъвършенствани системи за безопасност и подпомагане на шофирането.

 

ХИБРИДНА E-TECH ГАМА И E-TECH DRIVE: ДОКАЗАНИ ПРЕДИМСТВА

Вдъхновена от Formula 1, иновативната хибридна система E-Tech на Renault е вече налична в hybrid версия за Clio, Captur и Arkana и plug-in hybrid версия за Captur. Ссъ своите над 150 патента, E-Tech технологията съчетава два електрически мотора, многорежимна скоростна кутия и ефективен двигател с вътрешно горене. Моделите от гамата хибриди E-Tech се възползват от оптимизация на разхода на гориво, намалени CO2 емисии, както и всички предимства на електрическия двигател.

За да докаже характеристиките на иновативната си хибридна технология и да представи предимствата на E-Tech задвижването на клиентите, Renault лансира интерактивна платформа за тестдрайв – E-Tech drive. Благодарение на E-Tech drive клиентите ще имат възможност да се запознаят с реални данни за електрическо шофиране и спестявания на гориво и вредни емисии от техните собствени тестови шофирания.

 

ВЪЛНУВАЩ НОВ ЩАНД: НА ЖИВО И В ОНЛАЙН СРЕДА

Следвайки пълната или частична актуализация на визуалната идентичност на марката в своите сайт, рекламна комуникация, автомобили и мрежа, за първи път в България Renault представя своята нова концепция за щанд. Представен за първи път на IAA Mobility в Мюнхен миналата година, новият дизайн на щанда на Renault е модерен, универсален и елегантен, комбинирайки качествени материали и високи технологии и отразявайки качествата на моделите на марката.

За да потвърди позиционирането си като технологична, напредничава и дигитална марка, Renault лансира уникална дигитална платформа, предоставяща на широката аудитория възможността да се запознае с всички новости на щанда. В рамките на специално разработения сайт феновете на марката ще имат възможност да разгледат експонатите и да се насладят на ексклузивно съдържание независимо къде се намират.

 

RENAULT ЕКСПОНАТИ НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2022

На щанда си на Автомобилен салон София 2022 марката Renault представя 7 ключови модела от своята гама:

 • Austral
 • Megane E-Tech electric
 • ZOE E-Tech electric
 • Clio E-Tech hybrid
 • Captur E-Tech hybrid
 • Arkana E-Tech hybrid
 • Koleos
   за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание