2022-10-17 07:15прессъобщение

RENAULT 4EVER TROPHY, ПРЕРОДЕНА ИКОНА

  • Renault разкрива модерна електрическа версия на своето емблематично Renault 4 на Автомобилен салон Париж.
  • Здравият, готов за приключения демонстрационен автомобил 4EVER Trophy също е на щанда, за да отпразнува 25-ата годишнина на хуманитарното рали 4L Trophy.
  • Автомобилът проправя пътя за бъдещия изцяло електрически модел от B SUV сегмент.

Renault 4 е много повече от автомобил: той е истинска икона. С над 8 млн. продадени бройки в повече от 100 страни, моделът преодолява различия между поколенията и  социалните групи през последните 60 години. Удобен както в града, така и в най-отдалечените селски райони, той е многофункционален: позволява ви да работите, да пътувате, да превозвате товари и много повече.

Скромен и модерен, шик и популярен, той спечели както мъжете, така и жените.

Производството е сряно преди 30 години, но 4L никога не е напускал светлината на прожекторите. Това е един от оригиналните млади ретро автомобили и през последните 25 години 4L Trophy доказва отново и отново стойността си на универсален автомобил, създаден да издържи. Това обяснява защо все още се харесва на тълпата, особено сред по-младите поколения.

Демонстрационният автомобил 4EVER Trophy, който Renault разкрива на Автомобилен салон Париж 2022, е вторият емблематичен модел, който получава електрическо прераждане, след Renault 5 Prototype, представен с плана Renaulution. Renault се възползва от славното си минало, за да електрифицира по-добре бъдещето си.

 

МОДЕРЕН ОБРАТ И МНОГО ДЪРЗОСТ

Демонстрационният автомобил Renault 4EVER Trophy създава нови спомени, като същевременно връща стари. Под мускулестия екстериор са очевидни стилистичните връзки с предшественика му 4L. Основните характеристики на оригиналния автомобил са възстановени:

  • Цялостният силует е разпознаваем от пръв поглед, от формата на предния капак през известната му "ъглова задна част" до бронята
  • Страничното стъкло във формата на заоблен трапец е разположено точно над задното колело
  • Отпред страните са голи, без оптика и стилистични атрибути
  • Калниците покриват изцяло арките на колелата, за да завършат в бронята

Ретро стилът се вписва хармонично в останалите иначе изискани и технологични линии.

Демонстрационният автомобил има щедри извивки и сложна решетка. „Ултратехнологичните“ връзки между спиците и каросерията носят допълнителен слой прецизност и модерност. Рамката на покрива е резултат от същата фина обработка.

Renault 4 е мит. И митовете никога не умират! R4 е автомобил, който всеки може да обича и днес искаме да преоткрием това универсално измерение чрез модерна електрическа интерпретация.

Лука де Мео, главен изпълнителен директор Renault

За да пренесем 4EVER Trophy в модерната епоха, ние вляхме в неговата семпла форма технологично съвършенство. Всички тези съставки са внимателно изработени, така че дизайнът да е уместен, както за тези, които са запознати с 4L и неговата славна история, така и за по-младите поколения.

Жил Видал, вицепрезидент дизайн Renault

 

УНИКАЛЕН СВЕТЛИНЕН ПОДПИС

4EVER Trophy поставя нов обрат в емблематичната хоризонтална решетка на Renault 4, включваща кръгли, вградени фарове, сега с Matrix LED светлини. Иновативните светлини придават на автомобила силна идентичност. Задните светлини с форма на капсула, макар и обновени, също са много разпознаваеми и са ясно намигване към емблематичния 4L.

 

ЛЕК ОФРОУДЪР НЕТЪРПЕЛИВ ДА ИЗСЛЕДВА

Електрическо приключение извън утъпканите пътища. Такова е обещанието, което демонстрационен автомобил 4EVER Trophy предлага на пръв поглед със своя авантюристичен външен вид. Неговият електромотор отразява бъдещия сериен автомобил.

Долната част на 4EVER Trophy, боядисана в сив Gun Metal цвят, е проектирана за открито. Отворена покана за изследване на нови хоризонти, този демонстрационен автомобил потвърждава приключенски дух. Той има определен усет към външния си вид със сребристото палто и пурпурните акценти върху ремъците на багажника на покрива, амортисьорите и емблемите на колелата.

Със своя вид на бъги, 4EVER Trophy излъчва състезателен дух. Издълбаният преден капак има голям отвор за въздух, оптимизиращ работата на радиатора, разположен в централната част на бронята. Предният надвес е значително скъсен за подобрен просвет.

С резервна гума, разположена на карбоновия покрив, и лопата и дъски за преминаване през пясък в горната част на задната врата, автомобилът е готов да се справи с всяка ситуация.

Обширните защитни панели на каросерията в долната част са направени със значителен 20-сантиметров луфт около калниците. Високата стойка подчертава широчината на колелата от 753 мм, монтирани на 19-цолови джанти. Долната част е подсилена, за да осигури по-голяма защита на батерията, разположена в средата на шасито.

Всяко колело на 4EVER Trophy има видим компресор, който позволява лесно регулиране на налягането в гумите от пилотската кабина, за да се адаптира към естеството на терена.

Въпреки че 4EVER Trophy очевидно е офроуд автомобил по природа, той също така е проектиран да се наслаждава на всеки път, без проблеми. Бъдещият електрически 4L има за цел да бъде толкова гъвкав, колкото някога е бил неговият предшественик – или по-скоро винаги е бил от 1962 г. насам.

 

БЪДЕЩ ПРЕДСТАВИТЕЛ В СЕГМЕНТ B SUV

Демонстрационният автомобил 4EVER Trophy проправя пътя за бъдещия изцяло електрически SUV от B сегмент, удобен както в града, така и в отдалечени селски райони.

Подобно на Renault 5, той ще бъде базиран на новата платформа CMF-BEV за електрически автомобили от B сегмент. Платформата ще гарантира най-доброто представяне по отношение на пробег, акустика и поведение на пътя, без да прави компромис с дизайна.

Пазарното позициониране на бъдещите Renault 5 и Renault 4 ще бъде подобно на това на Clio и Captur. 4EVER Trophy и Renault 5 Prototype, изложени на щанда на Renault по време на Автомобилен салон Париж, въплъщават „новата вълна“ на Renault.

Подобно на своя предшественик, бъдещият сериен автомобил, вдъхновен от 4EVER Trophy, ще бъде произвеждан във Франция. Благодарение на общите си черти, всички автомобили, използващи платформата CMF-BEV, ще бъдат произвеждани в хъба ElectriCity в Северна Франция.

 

ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ RENAULT 4EVER TROPHY

Дължина: 4 160 мм

Широчина: 1 950 мм

Височина: 1 900 мм

Междуосие: 2,570 мм

Предни и задни гуми: 255/55R19

Задвижване: изцяло електрически, навит роторза Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева