2022-03-03 10:00прессъобщение

RENAULT ОТПРАЗНУВА 50-АТА ГОДИШНИНА НА RENAULT 5 НА ИЗЛОЖЕНИЕТО RETROMOBILE

  • През 2022 марката отбелязва 50-ата годишнина на емблематичното Renault 5.
  • Щандът на Renault на изложението Retromobile е посветен на годишнината, представяйки на посетителите 12 исторически версии на модела.
  • Щандът е с формата на логото за 50-ата годишнина на Renault 5.
  • Renault 5 Prototype, бъдещето на марката, също ще бъде изложено на щанда.

През 2022 г. Renault 5 празнува 50-ия си рожден ден. Запомняща се възраст и въпреки това Renault 5 е повече от всякога в плановете на марката с предстоящото му прераждане, планирано за 2024 г. Истински символ на поп културата, с повече от 5,5 милиона продадени бройки в много страни. Една изключителна годишнина се нуждае от амбициозни тържества. Заради това марката ще предлага множество събития, кампании и активности в социалните мрежи през цялата година.

От 16 до 20 март 2022 г. Renault се завръща на 46-ото издание на Retromobile в Париж, с щанд, посветен на емблематичното Renault 5. Ще бъдат представени 12 от най-красивите исторически версии на модела, заедно с Renault 5 Prototype.

Щастливи сме да отпразнуваме 50-ата годишнина на емблематичното Renault 5 заедно с ентусиасти, фенове, журналисти, партньори и клубове на Retromobile, едно от най-важните исторически автомобилни изложения в Европа. На щанда на Renault посетителите ще могат да преоткрият историята на модела, като същевременно хвърлят поглед върху бъдещето на марката с Renault 5 Prototype.

 

Хюго Портрон, директор Renault Classic

 

 

ЩАНДЪТ НА RENAULT НА RETROMOBILE

Щандът на марката на Retromobile е посветен на Renault 5. Дори структурата на щанда с площ 820 м2 се основава на логото, създадено по повод тържествата за 50-ата годишнина.

12-те исторически модела от колекцията Renault Classic са разположени, пресъздавайки числото петдесет. В цифрата 5 посетителите ще могат да проследят историята на Renault 5, от първите модели, слезли от производствените линии през 1972 г., до неговия достоен наследник Supercinq. До тях, автомобилите, оформящи цифрата 0, представят широката гама от „поп“ цветове, предлагани за Renault 5. Автомобилът на поп културата, роден от неконформисткия дух от май 1968 г.

Не на последно място, състезателните версии също се присъединяват към щанда като част от моделите, които правят модела емблемата, която е, заедно с Renault 5 Prototype, който предстои да бъде лансиран през 2024 г.

Щандът е завършен от известното Renault Estafette, до което посетителите ще имат възможността да открият и закупят новата линия рекламни продукти, създадена специално за 50-годишнината на Renault 5.

 

12 ИСТОРИЧЕСКИ ВЕРСИИ

Разглеждайки Renault щанда във формата на числото 50, посетителите ще имат възможността да се запознаят с 12 исторически модела:

  • Renault 5 TL в оранжев цвят
  • Renault 5 TL в зелен цвят
  • Renault 5 L в жълт цвят
  • Renault 5 super production
  • Renault 5 Alpine
  • Renault 5 Le Car Van
  • Renault 5 Turbo
  • Renault 5 GTL
  • Renault 5 electric
  • Renault 5 Police
  • Renault Supercinq GT Turbo
  • Renault Supercinq Baccara

Разположено до тях, Renault 5 Prototype представя на посетителите бъдещето на марката.

 

46-ОТО ИЗДАНИЕ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО RETROMOBILE

46-ото издание на Retromobile ще се проведе от 16 до 20 март 2022 г. в изложбения център Porte de Versailles в Париж. Щандът на Renault ще бъде разположен в зала 7.3.



за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание