2022-06-20 14:00прессъобщение

RENAULT И ALPINE ПРЕДСТАВЯТ НОВИ МОДЕЛИ НА ФЕСТИВАЛА НА СКОРОСТТА В ГУДУУД

  • Renault и Alpine ще присъстват на Фестивала на скоростта в Гудууд с редица световни и локални премиери
  • Новият Megane E-Tech Electric ще направи своя публичен дебют на легендарния хълм в четвъртък
  • Renault 5 Prototype ще бъде представен за първи път във Великобритания на Electric Avenue
  • F1 болидът Renault RS10 от 1979 г. – първият F1 болид с турбокомпресор, спечелил Гран При – ще има специален „момент на пистата“, управляван от Рене Арну
  • В чест на 50-годишнината на Renault 5, шествие на Renault 5 Turbo Maxi Superproduction ще се състои в петък
  • Световна премиера на лимитираната версия Alpine A110 Tour de Corse 75
  • Оригиналният A110, който се състезава в Tour de Corse през 1975 г., също ще вземе участие през уикенда

Alpine и Renault ще представят за първи път гама от нови модели на тазгодишния Фестивал на скоростта в Гудууд, включително новия Megane E-Tech Electric.

Новият електрически хечбек ще бъде изложен и на Electric Avenue, където посетителите ще бъдат сред първите в Обединеното кралство, които ще разгледат отблизо най-новия електромобил на Renault и ще открият защо хиляди почитатели вече са заявили своя интерес към модела.

Renault 5 Prototype – също участващ на Electric Avenue – ще бъде представен за първи път във Великобритания. Поразителният концептуален автомобил е нова интерпретация на оригиналния модел, актуализиращ емблематичния хечбек със смел, съвременен облик и усъвършенствано електрическо задвижване. Концептуалният модел представя бъдещото Renault 5, планирано за 2024 г.

Разширените арки на колелата на Renault 5 Prototype са вдъхновени от друг Renault 5 модел, който също ще участва на Фестивала на скоростта – Renault 5 Turbo Maxi Superproduction. Класическият модел с турбокомпресор и средноразположен двигател, който си създаде име в рали спорта, ще бъде управляван от Renault ветерана и френски рали пилот Ален Серпаджи.

Alpine ще допринесе за вълнението на тазгодишния Фестивал на скоростта в Гудууд със световната премиера на лимитираната версия Alpine A110 Tour de Corse 75.

Alpine A110 Tour de Corse 75 със сигурност ще бъде рядка и запомняща се гледка за зрителите. Купето може да се похвали с двигател с мощност 300 к.с., фино настроено шаси и двуцветна черно-жълта окраска, която се отличава с черно-бяла графика.

Официално представен на Фестивала на скоростта ще бъде и моделът, вдъхновил лимитираната версия - A110 Berlinetta, състезавал се в Tour de Corse през 1975 г.за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание