2022-05-18 07:00прессъобщение

СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА НА НОВОТО RENAULT AUSTRAL НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ

По малко от три месеца след като Renault Austral беше представено за първи път на специално онлайн събитие, новият технологичен SUV прави своя дебют на Автомобилен салон София. От 3 до 12 юни посетителите на най-голямото събитие за автомобилната индустрия в България ще бъдат сред първите в световен план, които ще се запознаят на живо с новия модел.

През последните две години Renault затвърждава заявката си за повторното завладяване на сегмент C, сърцето на световния автомобилен пазар, с лансирането на три изцяло нови модела до края на 2022 г. Новият Austral продължава офанзивата, започната от Arkana и новия Megane E-TECH Electric в този сегмент, в традицията на „автомобили за живота“ с решително модерен подход. Подходът на „Новата вълна“ на Renault, чиято цел е да направи марката еталон за технологии, чиста енергия и услуги.

В този дух новият Austral не просто включва всички елементи на SUV моделите, а демонстрира атлетичен, чувствен и технологичен екстериорен дизайн. Автомобилът демонстрира силна индивидуалност, едновременно елегантна и атлетична. Вътре високотехнологичният кокпит, подбраните материали и изисканите покрития се съчетават с нов интериор на семеен автомобил.

Високотехнологичният и изискан интериор на новия Austral предлага комфорт, достоен за семейните модели, които са белязали историята на Renault. Бижуто на този щедър и приветлив интериор, екранът OpenR, съчетава визуализация на данните от арматурното табло с това на информацията от навигацията и мултимедията, интегрирайки най-доброто от услугите и приложенията на Google. Неговите два големи 12-инчови екрана плюс 9,3-инчовият head-up дисплей са с обща площ от близо 1000 см2 за интуитивно, поглъщащо и свързано изживяване зад волана.

В челните редици на съвремеността новият Austral разполага с 32 системи в помощ на водача, MULTI-SENSE настройки и най-новата система на Renault за управление на четирите колела 4CONTROL Advanced. Полезни, проактивни и интелигентни технологии, осигуряващи комфорт, удоволствие и безопасност на пътниците.

Новият Austral е първият автомобил Renault, проектиран върху платформата CMF-CD от трето поколение, разработена съвместно в рамките на Алианса. Моделът предлага нова по-мощна и по-ефективна версия на системата E-TECH Hybrid и два бензинови двигателя с 48V и 12V технология „mild hybrid“– различни технологии за електрификация за гама, която обхваща всички приложения на частните и корпоративните клиенти.

Официалното лансиране на новото Renault Austral ще бъде в края на 2022 г.за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание