2022-09-15 07:26прессъобщение

НОВОТО RENAULT AUSTRAL: ЦЕНИ И ВЕРСИИ ЗА БЪЛГАРИЯ

  • Renault отваря поръчките за Austral в България на 20 септември 2022 г.
  • Гама от 100% хибридни двигатели, включително версия E-Tech full hybrid с мощност от 200 к.с., предлагаща разход на гориво от 4,6 л/100 км и CO2 емисии от 104 г/км, с най-доброто съотношение разход на гориво/производителност на пазара.
  • Налични са три нива на оборудване, две от които са в ексклузивната версия esprit Alpine, представена за първи път в гамата.
  • Цените на модела започват от 58 990 лв.* за версия techno mild hybrid 140 и достигат до 80 990 лв.* за версия iconic esprit Alpine E-Tech full hybrid 200.
  • Доставките на клиентски автомобили започват в началото на 2023 г.

Модерен и технологичен, уютен и удобен, новият Austral въплъщава стратегията за повторно завладяване на сегмент „C“ от плана Renaulution. Моделът е позициониран в сърцето на „C-SUV“ сегмента и е насочен както към частни клиенти, така и към професионалисти, които търсят отличителен автомобил. Ефективността на неговия E-Tech full hybrid двигател му позволява да отговори на нуждите на най-взискателните клиенти по отношение на обща цена на притежание, без ограничения на пробега.

 

ДВИГАТЕЛИ С НАЙ-ДОБРИ НИВА НА РАЗХОД НА ГОРИВО И CO2 ЕМИСИИ

За да предложи първокласно изживяване при шофиране, което съчетава динамика и ефективност, за новия Austral Renault разработва ново поколение E-Tech full hybrid двигател с мощност 200 к.с. Концентриращ в себе си множество технологии, този двигател включва нов 3-цилиндров 1,2-литров турбо бензинов двигател с въртящ момент от 205 Nm. Двигателят е свързан с нов електрически мотор, литиево-йонна батерия (2 кВч/400V) и интелигентна многорежимна скоростна кутия, предлагаща 15 комбинации, 2 от които са в 100% електрически режим. Разходът му на гориво от 4,6 л/100 км и CO2 емисиите му от 104 г/км са несравними в своята категория и не налагат компромис с удоволствието от шофирането.

Два mild hybrid двигателя допълват гамата от 100% хибридни двигатели: 

  • mild hybrid 12V двигател с мощност 140 к.с., базиран на 1,3-литров 4-цилиндров турбо бензинов двигател с директно впръскване, куплиран с 6-степенна механична скоростна кутия.
  • mild hybrid 12V двигател с мощност 160 к.с., базиран на 1,3-литров 4-цилиндров турбо бензинов двигател с директно впръскване. Предлагайки разход на гориво от 6,2 л/100 км и CO2 емисии от 140 г/км, той се предлага със 7-степенна автоматична скоростна кутия.

 

ТРИ НИВА НА ОБОРУДВАНЕ И ЕКСКЛУЗИВНА ВЕРСИЯ ESPRIT ALPINE

Гамата на новия Austral е структурирана около 3 нива на оборудване: techno, techno esprit Alpine и iconic esprit Alpine.

Версията esprit Alpine, представена за първи път в гамата на Renault, черпи своя уникален стил от спортната ДНК на марката Alpine. Нейният отличителен дизайн засилва привлекателността на новия Austral: предна броня със сатененосив спортен сплитер, 20-инчови алуминиеви джанти daytona, гланцирани черни рамки на прозорците, 3D задни светлини с моаре ефект, тапицерия от Alcantara® със сини шевове, волан от напа кожа с шевове в синьо, бяло и червено.

 

РАЗНООБРАЗНИ НИВА НА ОБОРУДВАНЕ

От първото ниво на оборудване techno новият Austral предлага шикозен и атрактивен дизайн както отвън с широка хромирана решетка, 19“ черни алуминиеви джанти komah с ефект "диамант", черни калници и панел на праговете, така и отвътре с 12,3-инчов екран на арматурното табло и 12-инчов екран за мултимедийната система OpenR Link с вградени Google услуги. Още от ниво на оборудване techno клиентите се възползват от първокласен простор за сегмента благодарение на плъзгащата се задна седалка, сгъваема в съотношение 1/3 - 2/3 с централен подлакътник и функцията за лесно сгъване easy break.

Ниво на оборудване iconic надгражда с двуцветно купе с черен покрив, покривни релси на покрива и LED светлини с 3D ефект. Този атрактивен дизайн е допълнен от комфортно стандартно оборудване: електрическа седалка на водача с функция за масаж, отопляеми предни седалки и автоматична врата на багажника. За първокласно изживяване ниво на оборудване iconic е оборудвано и с 360-градусова 3D камера и адаптивен круиз контрол с функция stop & go.

Новото Renault Austral предлага общо до 32 помощни системи за шофиране, разделени в три категории: шофиране, паркиране и безопасност.

Новият Austral представя "4CONTROL Advanced", третото поколение на системата за завиване на четирите колела на Renault, която се усъвършенства в продължение на 15 години. Уникално предложение в C-SUV сегмента, тя осигурява безпрецедентен комфорт, несравнима пъргавина и повишена безопасност на пътя.

Новият Austral се предлага в седем екстериорни цвята: ледниковобял, огненочервен, перленобял, черен, син метал, сив schiste и изключителния матов сив schiste, предлаган за версиите esprit Alpine.

 

ЦЕНИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Цените на новия Austral започват от 58 990 лв.* за версия techno mild hybrid 140. Най-оборудваната версия iconic esprit Alpine E-Tech full hybrid 200 се предлага на цена от 80 990 лв.*

ниво на оборудване

двигател

цена с ДДС

techno

mild hybrid 140

58 990 лв.

techno esprit Alpine

mild hybrid 160 auto

68 990 лв.

E-Tech full hybrid 200

74 990 лв.

iconic esprit Alpine

80 990 лв.

 

*Цени с ДДС


теми: AUSTRAL

за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание