2022-07-20 09:00прессъобщение

НОВОТО RENAULT AUSTRAL ПРЕДСТАВЯ ТРЕТОТО ПОКОЛЕНИЕ НА 4CONTROL ADVANCED

  • Renault продължава да създава иновации и да предлага най-добрите технологии на най-голям брой хора с третото поколение на "4CONTROL Advanced"
  • Представена и комерсиализирана през 2007 г., системата за кормилно управление на 4 колела на Renault се развива и завръща с подобрено трето поколение
  • Уникално предложение в C-SUV сегмента, способно да осигури безпрецедентен комфорт при шофиране, изключителна пъргавина и ненадмината динамична производителност

Renault въвежда в новата платформа CMF-CD технология за завиване на четирите колела. Благодарение на електронното управление на завиването на задните колела, вече е възможно да се модифицира задното окачване, за да предложи най-доброто представяне при всякакви условия: маневреност в града, пъргавина в извънградските и планинските пътища, стабилност и безопасност на магистрала.

Филипо Мантовани, ръководител автомобилна динамика в Renault

 

ПО-ГОЛЯМА СТАБИЛНОСТ ЗА ПОВЕЧЕ УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО

Освен с усъвършенствано шаси новият Austral разполага с многораменна задна ос за по-добро поведение на пътя, по-комфортно шофиране и изключителна стабилност при всякакви обстоятелства. По лоши пътища движението на задните колела се възползва от подобреното кормилно управление и е много по-добро при преодоляване на неравна пътна настилка. Предимствата са незабавни: контактът между колелото и пътя е превъзходен, докато комфортът и акустиката са оптимални.

Когато се движите с висока скорост или завивате със скорост над 50 км/ч, задните колела завиват с до 1° в същата посока като предните колела. Това се постига благодарение на добавянето на задвижващ актуатор, монтиран на задната ос, който работи съвместно  със сервоусилвателя на волана, електронния модул на двигателя и електронната програма за стабилност (ESP).

 

УПРАВЛЕНИЕ КАТО ГРАДСКИ АВТОМОБИЛ

Много пъргав и лесен за маневриране през градските улици, Austral може да се похвали с изключително управление за SUV от C-сегмента. Неговият диаметър на завой от бордюр до бордюр е 10,1 м, което е по-малко от някои градски модели. Благодарение на задвижващият актуатор на Austral, разположен на задната ос, задните колела могат да завиват до 5° в обратна посока на предните колела (в сравнение с 3,5° при предишното 4х4 поколение) – страхотно техническо постижение.

 

ПЕРСОНАЛИЗИРАНИ НАСТРОЙКИ С MULTI-SENSE

С последното поколение на технологията MULTI-SENSE, в Austral водачът вече може да разшири динамичното изживяване при шофиране. В зависимост от избрания режим на шофиране: Eco, Comfort или Sport, е възможно да се осъществят 13 различни насторйки. Настройките обхващат поведението на шасито, както и определени усещания при шофиране: усилие на кормилното управление, реакция на шасито и двигателя, контрол на сцеплението и динамичен контрол на автомобила. Тази функция може да бъде достъпна чрез екрана OpenR или чрез нов функционален бутон, разположен на волана.


теми: AUSTRAL

за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание