2024-04-04 07:30прессъобщение

НОВОТО RENAULT CAPTUR: АВТОМОБИЛ ЗА ЖИВОТА ОТ B-СЕГМЕНТ

Captur

Captur е „автомобил за живота“ от B-сегмент. Той е функционален, едновременно компактен отвън (4,23 м) и просторен отвътре, модулируем, за да се адаптира към всеки вид употреба, както в града, така и извън отъпканите пътеки. Неговата оценена от клиентите висока позиция на шофиране позволява лесен достъп в автомобила и добра видимост към пътя. Тези параметри обуславят успеха на автомобил, от който са продадени над два милиона бройки в 90 страни по света от лансирането му на пазара преди десет години.

Новото Renault Captur възприема стила, въведен от Жил Видал, директор Дизайн на Renault. В игра със светлината и материята, с изтънчени линии и прецизни детайли, новият дизайн създава по-стилно и динамично усещане. С изцяло новата си предна част Renault Captur добива първокласен вид.

То ще продължи да задава стандарта при градските SUV модели - пазар, достигащ половината от всички продажби в B-сегмента, който от своя страна съставлява 30% от целия пазар. Новото Renault Captur запазва своята функционалност, двуцветните варианти на каросерията и щедрото интериорно пространство наред с набор от високотехнологично оборудване. Освен тези характеристики, които са част от неговото ДНК, новото поколение на Captur се сдобива с редица нови функции. По-изразителен отвътре и отвън, стилът на новата версия Esprit Alpine излъчва елегантност и спортен дух. Купето изпъква с нова тапицерия и нови екрани на таблото. Налична в зависимост от версията, мултимедийната система OpenR Link с вградени Google услуги предоставя най-доброто от интегрираната в автомобила технология с Android Automotive 12, за първи път в света в сегмент B. Напълно новата електронна архитектура постига оптимално ниво на безопасност с набор от системи в помощ на водача от най-ново поколение, включително функцията за предвиждащо хибридно шофиране и активно подпомагане на водача, за автономно шофиране от ниво 2.

В зависимост от държавата на продажба, новото Renault Captur ще се предлага с гама от пет двигателя, включително версията E-Tech full hybrid със 145 к.с., вече предпочетена от над 41% от клиентите във Франция. За по-голяма динамика и удоволствие от шофирането, ходовата част е преработена, а сервоусилването на волана е с ново калибриране. В зависимост от версията, системата за контрол на сцеплението оптимизира тягата при всякакви условия на шофиране.

Подробности ще откриете в прескита на модела.


теми: CAPTUR

за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева