2022-01-25 10:00прессъобщение

RENAULT ПЕЧЕЛИ ДВЕ НАГРАДИ НА FESTIVAL AUTOMOBILE INTERNATIONAL

  • Renault 5 Prototype е избран за най-красив концептуален автомобил за 2022 г. с над 70% от гласовете.
  • В очакване на предстоящото си прераждане през 2024 г. Renault 5 Prototype вече печели сърцата и умовете на клиентите.
  • Концептуалният модел Renault SUITE N°4, създаден в сътрудничество с френския дизайнер Матийо Леанер, получава специалната награда на журито.

 

Festival Automobile International връчва своите годишни награди за 2022 г. На 3 декември 2021 г. жури от 12 членове от различни сфери – автомобилостроене, медии, архитектура и бижута – се срещна в Париж, за да прегледа тазгодишната селекция от креативни и визионерски проекти и да избере победителите от всяка от 14-те категории.

 

Два проекта на Renault се откроиха сред номинациите. Renault 5 Prototype, прераждането на популярната икона, празнуваща 50-ата си годишнина тази година, беше избрана от обществеността за най-красив концептуален автомобил за 2022 г. Концептуалният автомобил Renault SUITE N°4, проектиран специално за 60-годишнината на 4L, беше отличен със специалната награда на журито.

 

„Много се гордеем с тези две награди“, заяви Жил Видал, дизайн директор Renault. „Те признават упоритата работа на екипите на Renault Design в оформянето на „новата вълна“ на марката.

 

RENAULT 5 PROTOTYPE, НАЙ-КРАСИВ КОНЦЕПТУАЛЕН АВТОМОБИЛ

През 2022 г. Festival Automobile International променя своята най-известна награда, преминавайки от най-красив автомобил към най-красив концептуален автомобил. В допълнение за първи път носителят на тази награда се избира директно от публиката.

 

От 2 декември 2021 г. до 16 януари 2022 г. автомобилните ентусиасти гласуват онлайн за любимия си концептуален автомобил сред 10-те номинирани дизайна. Благодарение на неофутуристичния си дизайн, Renault 5 Prototype е избран за „Plus Beau Concept Car de l’Année 2022“ (Най-красив концептуален автомобил за 2022 г.) с над 70% от гласовете.

 

Renault 5 Prototype подчертава ангажимента на Renault да направи електрическите автомобили достъпни в цяла Европа. Този концептуален модел е компактен градски автомобил, пълен с чар, който пренася една от иконите на марката в бъдещето, с модерен изцяло електрически щрих.

 

„Тази награда е още едно доказателство, че Renault 5 е икона на миналото, настоящето, а скоро и бъдещето. Щастливи сме да видим, че прототипът е добре приет от пресата и обществеността, преди серийният модел ще бъде представен през 2024 г. добавя Жил Видал.

 

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА ЖУРИТО ЗА RENAULT SUITE N°4

Сред 14-те награди е и тази на журито, присъждана на авомобил, личност или компания, които са от особен интерес.

 

Тази година „Mention Spéciale“ (Специална награда на журито) е присъдено на Renault SUITE N°4, концептуален автомобил, роден от сътрудничеството между Renault и френския дизайнер Матийо Леанер, за да отпразнува 60-ата годишнина на Renault 4.

 

Renault SUITE N°4 е оригинален концептуален автомобил, вдъхновен от идеята за номадски хотелски апартамент. Моделът се отличава със същите външни размери и линии като емблематичния модел, но се предлага с радикален обрат. Светът на архитектурата и автомобилите се комбинират, за да създадат хотелска стая на открито, където задната част и люкът са заменени от поликарбонатни прозорци, тялото е боядисано със специално покритие, придаващо му минералното усещане на цимент, а предната решетка е направена в полиран алуминий за плавен ефект.

 за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева