2023-09-05 13:51прессъобщение

RENAULT ПРЕДСТАВЯ GRAND KANGOO НА IAA MOBILITY В МЮНХЕН

Renault Grand Kangoo

  • Лансирано през 2021 г., третото поколение Kangoo вече включва версия със 7  пълноразмерни, индивидуални модулни седалки
  • Taзи нова конфигурация му позволява да предложи простор и рекордно товарно пространство, за да отговори на нуждите както на частни, така и на бизнес клиенти
  • Гамата на Renault Grand Kangoo ще съдържа версия с двигател с вътрешно горене и изцяло електрическа версия с пробег от 265 км
  • Автомобилът ще бъде представен пред публиката в рамките на IAA Mobility в Мюнхен

През 25-те години, откакто въведе сегмента на автомобилите за свободното време, Renault Kangoo остава в крак с времето си и изконно иновативно със своя емблематичен дизайн, практичност и първата в света плъзгаща се странична врата.

То е и единствена по рода си история на успеха с продадени над 4,4 милиона автомобила Kangoo в 50 държави по света. Електрическата версия от своя страна е най-продаваната в своя сегмент от 2011 г. насам. Kangoo е най-доброто от двата свята:  автомобил за семейството с елегантен дизайн и просторен салон и превозно средство за професионалисти, основно благодарение на своята здравина и товарно пространство.

Гамата на Renault Kangoo, която въвежда иновации на борда непрекъснато през годините, вече включва по-голяма версия – Grand Kangoo.

ВСИЧКИ ПРЕИМУЩЕСТВА И ИНОВАЦИИ НА KANGOO ПЛЮС ПОВЕЧЕ ПРОСТРАНСТВО

Новото Grand Kangoo предлага практичността и безопасността на Kangoo като добавя повече модулност и пространство:

  • 3 индивидуални седалки на 2-рия ред и 2 на 3-тия ред, които поместват удобно 7 възрастни и правят автомобила по-просторен от всеки друг в категорията;
  • Най-доброто в класа разстояние за колената за пътниците на 3-тия ред (164 мм)
  • Над 58 литра достъпно пространство за съхранение на вещи, включително плъзгаща се жабка-чекмедже Easy Life и места за съхранение под пода на 2-рия ред
  • Багажник с обем от 500 литра при версията със 7 места, който може да се увеличи до 3750 литра при извадени задни седалки и сгъната предна седалка на пътника
  • 5 пълноразмерни индивидуални задни седалки, които се плъзгат, сгъват, прибират и изваждат, позволявайки до 1024 конфигурации.
  • 3,11 метра дължина на товарене при сгъната предна седалка на пътника.
  • 14 системи в помощ на водача, включително автономно шофиране от ниво 2, за повишена безопасност

Като при всеки друг модел Kangoo интериорният дизайн съдържа арматурно табло с покритие от тъмно полирано дърво, комфортен салон и подобрена ергономичност. Таблото е надградено със специфични E-Tech данни за електрическата версия.

Достъпът до 3-тия ред е улеснен от 2-те плъзгащи се врати с широчина на отваряне от 83 см (+18 см в сравнение с Kangoo), ниския праг на вратите и сгъваемите седалки на 2-рия ред. Практично за улеснено качване и слизане от автомобила на другите пътници (възрастни или тинейджъри) или за настаняване на дете в детско столче, обезопасено с точки за закрепване Isofix.

Grand Kangoo може да се използва за всякакви цели. Налично с остъклена задна врата като стандартно оборудване, Renault Grand Kangoo може да бъде оборудвано с шарнирни задни врати с 2/3-1/3 остъкляване за лесен достъп до багажника, особено когато височината е ограничение.

Голямото вътрешно пространство е идеално за семейства, търсещи 7 големи седалки за много редовна употреба, и може да настани пътници с всякакви размери в максимален комфорт.

Автомобилът е и напълно пригоден за професионалистите в грижата за децата, с 5 седалки със системата isofix, ергономично превозване на деца в бебешки столчета или бустер седалки, както и за транспорт при поискване с капацитет за удобно настаняване на 7 възрастни пътници, с лекота на движение във всяка седалка и възможност за промяна на модулността (например 2/2/2) за още по-голямо удобство на всички пътници.

Новата литиево-йонна батерия от 45 кВтч на новото Renault Grand Kangoo E-Tech Electric има 8 отделни, лесни за ремонтиране модула и предоставя на двигателя до 265 км пробег по WLTP –  напълно достатъчен за повечето ежедневни пътувания. Тя може да възстанови до 80 км пробег чрез зареждане за 10 минути на станция за зареждане с постоянен ток с мощност 80 кВт. Батерията има гаранция за 8 години или 160 000 км.

Новото Renault Grand Kangoo E-Tech Electric е задвижвано от 90 кВт двигател с 245 Нм незабавно наличен въртящ момент, така че се движи плавно във всякакви ситуации. Режимът на шофиране Eco ограничава мощността до 56 кВт и скоростта до 110 км/ч с цел оптимизиране на пробега.

Налични за избор са трите режима на рекуперация на спирачната енергия:

  • Плаване (B1), който осигурява ограничена рекуперация и е най-подходящ за шофиране по магистрали и високоскоростни пътища;
  • Шофиране (B2), режимът за рекуперация по подразбиране, за най-различни ситуации (реакцията, когато вдигнете крака си от педала на спирачката, е подобна на тази в автомобил с ДВГ);
  • Спиране (B3) за максимална рекуперация, който работи най-добре в задръствания и по планински пътища.

Стандартната хидравлична спирачна система е съчетана с Адаптивна регенеративна спирачна система (ARBS), което увеличава максимално възстановяването на енергията.

Различните комбинации между режимите на задвижване и спиране допринасят за шест различни модела на шофиране за оптимизиране на комфорта и пробега в зависимост от стила на шофиране и пътните условия.

Цялата информация за избрания режим на шофиране, управлението на електрическата енергия и системите в помощ на водача може да бъде изведена на опционален 10-инчов напълно дигитален цветен панел на арматурното табло с пълни възможности за персонализация.

За  максимално увеличаване на пробега през цялата година, новото Renault Grand Kangoo E-Tech Electric има регулируема двузонова климатична система с термопомпа, която затопля пътническия салон през зимата и го охлажда през лятото, използвайки същия принцип като при инверторен климатик. 

Термопомпата работи оптимално, когато температурата е между -15°C и +15°C. Освен че осигурява първокласна климатизация, тя поддържа до 30 км допълнителен пробег, като избягва затоплянето на пътническия салон единствено чрез нагревателните резистори, черпещи енергията си от  батерията.

И накрая, новото Renault Grand Kangoo E-Tech Electric се предлага с опционално подгряване, интегрирано в предното стъкло, предните седалки и волана, за допълнителен комфорт през зимата, с незначителен ефект върху батерията.

Новото Renault Grand Kangoo E-Tech Electric ще бъде налично с два типа зарядни устройства:

    • 22 кВт AC бързо зарядно устройство за зареждане на батерията от 15% до 80% за 2 часа и 40 минути;
    • 22 кВт AC – 80 кВт DC зарядно устройство (по стандарт) за добавяне на 170 км пробег за 27 минути.

Този избор на зарядни устройства покрива пълния набор изисквания за шофиране на клиентите на новото Renault Grand Kangoo E-Tech Electric.

Наред със зарядното устройство с мощност 22 кВт, батерията има система за течно охлаждане и електрическо съпротивление за поддържане на подходяща температура, а оттам и запазване на пробега и намаляване на времето за зареждане.

Моделът ще бъде наличен и във вариант с вътрешно горене с 2 двигателя, отговарящи на най-новите стандарти за емисиите (Euro 6E):

  • Бензинов BVM6 или EDC7 със 130 к.с., функционален, динамичен и икономичен, дори със 7 души на борда
  • Дизелов BVM6 с 95 к.с., ефективен и икономичен

Гамата на новото Renault Grand Kangoo ще включва три версии, специално създадени да отговорят на конкретните нужди и желания на неговите клиенти:

  • Authentic, с пълно оборудване за клиенти, желаещи да използват автомобила си както за лични, така и за служебни пътувания;
  • Equilibre за местните власти, които желаят да предоставят позивитно въздействащи, удобни и икономични пътнически транспортни услуги;
  • Techno за семейства и търговци, търсещи комфорт и безопасност без компромис в съчетание с отличителен дизайн и практични характеристики като покривни релси за лесно монтиране на багажник.

Новото Renault Kangoo ще се произвежда в завода в Мобеж, Северна Франция.



за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева