2022-05-31 12:00прессъобщение

RENAULT ОБНОВЯВА СВОЯТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЛЕКОТОВАРНА ГАМА С НОВИТЕ KANGOO VAN E-TECH И MASTER E-TECH

  • С пробег от 300 км1, новото Renault Kangoo Van E-TECH е повече от всякога ван, който отговаря на ежедневните нужди на професионалните клиенти.
  • Новият Master E-TECH Electric е още по-гъвкав от преди с 15 версии и пробег от 200 км1.
  • Тези два модела бележат началото на нова гама от изцяло електрически лекотоварни автомобили без компромис.

36 години след представянето на първия изцяло електрически прототип на Master и 10 години след лансирането на изцяло електрическото Kangoo Z.E, с повече от 70 000 продадени бройки, Renault е утвърден световен пионер и европейски лидер в електрическите автомобили.

Renault обновява изцяло електрическата си лекотоварна гама, започвайки с новото Kangoo Van E-TECH Electric и новия Master E-TECH Electric за още повече гъвкавост и свобода без компромис.

 

ВСИЧКИ ПРЕДИМСТВА И ИНОВАЦИИ НА KANGOO VAN В ИЗПЪЛНО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ

Новото Kangoo Van E-TECH Electric черпи от наследството на своя предшественик с двигател с вътрешно горене, носител на наградата „Международен ван на годината 2022“.

Поставяйки батерията под панела на пода, товарният капацитет на вана остава непроменен с до 3,9 м3 обем за съхранение във версия L1 (4,9 м3 за L22), 600 кг полезен товар (800 кг за L22 ) и 500 кг теглещ капацитет.

Други наследени функции включват гениалния и уникален „Open Sesame by Renault“ с най-големия страничен отвор на пазара от 1,45 м, иновативния интериорен багажник „Easy Inside Rack“, трите предни седалки със сгъваема централна облегалка за създаване на мобилен офис и близо 60 литра отделения за съхранение в кабината, включително чекмеджето „Renault Easy Life“.

Преди малко повече от 10 години Kangoo печели първата си титла „Международен ван на годината“ с първата изцяло електрическа версия. Това последно десетилетие на експертиза и интензивна употреба от професионални клиенти позволяват на Renault да задържи позицията си на лидер в електрическите лекотоварни автомобили и по този начин днес да предложи ново електрическо Kangoo с най-добрия пробег на пазара.

Благодарение на новата си 45 кВч литиево-йонна батерия, съставена от 8 независими и лесно ремонтируеми модула, новото Kangoo Van E-TECH Electric може да се похвали с пробег до 300 км по цикъл WLTP. Тази автономия предоставя на шофьорите спокойствие за пълен работен ден и ненадмината цена за притежание и управление.

Предлагана с 22 кВ зарядно устройство, батерията има система за течно охлаждане и електрическо съпротивление, което позволява използване в правилната температурна зона и по този начин запазва автономията и намалява времето за зареждане.

Батериите са с гаранция от 8 години или 160 000 км. През този интервал те се заменят безплатно, ако капацитетът им се влоши до под 70% от номиналната стойност (SoH).

Новото Kangoo Van E-TECH Electric е оборудвано с 90 кВ електромотор с 245 Нм моментален въртящ момент за плавно шофиране при всякакви обстоятелства. Еко режимът, който ограничава мощността на автомобила и максималната скорост, помага за оптимизиране на общия пробег и се използва най-добре при превоз на лек товар.

Водачът може да избира между три режима на регенеративно спиране:

  • Sailing (B1): ограничен регенеративен режим, подходящ за шофиране по магистрали и бързи ленти
  • Drive (B2): регенеративен режим по подразбиране за универсална употреба, който дава усещане за двигател с вътрешно горене при отнемане на педала на газта
  • Brake (B3): максимален регенеративен режим за използване в задръствания и по планински пътища.

Конвенционалното хидравлично спиране на новото Kangoo Van E-TECH Electric се подпомага от ARB система (Адаптивна регенеративна спирачна система), която увеличава максимално количеството възстановена енергия, независимо от избрания спирачен режим.

Разнообразието от комбинации на режими на шофиране и спиране дава възможност на водачите да избират между шест различни стила на шофиране за оптимален комфорт и пробег според специфичното им използване на автомобила и условията на движение.

Информацията, отнасяща се до избрания режим на шофиране, управлението на енергия и системите за безопасност, се визуализира на напълно персонализируем, опционален, 10-инчов, цветен инструментален панел.

За да гарантира най-добър пробег през всички сезони, новото Kangoo Van E-Tech Electric разполага с климатик с термопомпа. Това позволява отопление през зимата и охлаждане през лятото, като работи на принципа на реверсивната климатизация. Отоплението снабдява купето с възстановените отвън калории, докато климатикът извлича калориите от купето, за да ги изхвърля извън автомобила.

Термопомпата осигурява оптимална работа, когато температурата е между -15 и +15°C. Освен че осигурява първокласен термичен комфорт, тя запазва пробега. Тази функция позволява допълнително спестяване на до 85 км пробег по цикъл WLTP!

И накрая, новото Kangoo Van E-TECH Electric разполага с отопляеми предно стъкло2, предни седалки и волан2 като допълнително оборудване. Тези функции осигуряват още по-висок топлинен комфорт, като същевременно оказват малко влияние върху батерията.

Новото Kangoo Van E-TECH Electric предлага избор от три типа зарядни устройства:

  • Като стандартно оборудване се предлагат два типа устройства:
    • Трифазно зарядно устройство с мощност 11 кВ, подходящо за всички типове домашни контакти
    • Трифазно зарядно устройство с мощност 22 кВ за бързо зареждане на обществени зарядни станции.
  • Като допълнително оборудване към зарядното устройство с мощност 22 кВ се предлага бързо зарядно устройство с мощност 80 кВ DC (постоянен ток) за възстановяване на 170 км автономия (WLTP цикъл) за 30 минути

Батерията на новото Kangoo Van E-TECH Electric се зарежда от 15% до 80% за 2 часа 40 часа от 11 кВ Wallbox и по-малко от 6 часа при 7,4 кВ Wallbox.

И накрая, благодарение на приложението за смартфон MyRenault или мултимедийната система Renault Easy Link, новото Kangoo Van E-TECH Electric разполага със специфичен набор от свързани услуги, като:

  • планиране на зареждането на батерията с дистанционно наблюдение на състоянието на зареждане
  • предварително затопляне/охлаждане на купето
  • откриване на точки за зареждане по маршрута
  • изчисляване на достъпни дестинации с оставащия заряд на батерията

 

МОБЕЖ, ЦЕНТЪР ЗА ПРЕВЪЗХОДСТВО В СЪРЦЕТО НА ELECTRICITY

От 2011 г. фабриката на Renault в Мобеж, Франция, произвежда автомобили Kangoo за клиенти от цял свят.

Заедно със съоръженията в Дуе и Руиц, фабриката е сърцето на новия хъб ElectriCity, най-големият и най-конкурентоспособен център за производство на електромобили в Европа, чрез който Renault планира да произвежда 400 000 електромобили годишно до 2025 г.

В стремежа си да индустриализира производството на версиите за частни и професионални клиенти на новото Kangoo, както и на моделите от партньорските марки Mercedes и Nissan, и да се гарантира възможно най-високо качество на производството.

Renault инвестира 450 милиона евро във фабриката и инсталира нов цех за сглобяване на батерии.

Електрическият двигател и зарядните устройства за новото Kangoo Van E-TECH Electric се произвеждат във фабриката на Renault в Клеон, Нормандия.

 

ПРОСТРАНСТВОТО И ЕФЕКТИВНОСТТА НА MASTER В ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МОДЕЛ С ПОДОБРЕН ПРОБЕГ

Големият електрически бус на Renault, Master Van E-TECH Electric, получава нова 52 кВч батерия, като по този начин увеличава пробега си до 200 км по цикъл WLTP.

Както при новото Kangoo Van E-TECH Electric, конвенционалното хидравлично спиране се подпомага от ARB система (Адаптивна регенеративна спирачна система), която увеличава максимално количеството възстановена енергия, независимо от избрания спирачен режим.

Режимът Eco на буса – ограничаващ максималните мощност и скорост – в съчетание с гуми с ниско съпротивление осигуряват максимален пробег и максимален комфорт при шофиране.

Има два вида решения за зареждане на батерията:

  • Еднофазно 7,4 кВ AC зарядно устройство, подходящо за всички видове домашни контакти.
  • 22 кВ DC зарядно устройство за бързо зареждане на обществени зарядни станции, което позволява възстановяване на 50 км пробег (по WLTP цикъл) за 45 минути.

Батерията на новия Master Van E-TECH Electric се зарежда до 80% за 5 часа на 7,4 кВ Wallbox и за 10 часа на домашен контакт с мощност 3,7 кВ.

Новият Master E-TECH Electric разполага с енергийно ефективен електрически двигател с мощност 57 кВ (еквивалентна на 76 к.с.). Моделът е идеален за шофиране по градски и крайградски пътища с голяма гъвкавост.

Новият Master Van E-TECH Electric ще се предлага в 15 версии (вместо оригиналните шест), с избор от три дължини и три височини, налични във версии 3,1 т, 3,5 т и 3,8 т2. Четирите версии на буса предлагат товарен обем от 8 до 15 м3. Двете версии с равен под се предлагат във версии L2 и L3 и са идеална основа за трансформации, достигащи товарен обем до 20 м3.

Напълно електрическата версия може да се похвали със същото товарно пространство като своя аналог с двигател с вътрешно горене с един от най-големите товарни обеми в своята категория.

Новият Master Van E-TECH Electric наследява всички иновативни функции на кокпита на модела с двигател с вътрешно горене:

  • Рафтът Easy Life, разположен над жабката, се отваря лесно и осигурява:
    • o Допълнително работно пространство
    • o Зона за обедна почивка, оборудвана с голям централен държач за чаши
  • Голямо чекмедже „Easy Life“ с обем 10,5 л
  • Индукционно зарядно за смартфон
  • Докинг станция за таблет в централната част на арматурното табло
  • Информационно-развлекателна система R-link Evolution

Оборудван с предупреждение при напускане на лентата, сензори и камера за паркиране на заден ход, новият Master Van E-TECH Electric разполага с най-новите системи за безопасност:

  • Предни паркинг сензори2
  • Задни паркинг сензори2
  • Камера за паркиране на заден ход
  • Асистент за задно виждане с визуализация в горната част на предното стъкло, осигуряващ оптимален изглед отзад в среден и дълъг обхват
  • Асистент при страничен вятър (стандартно оборудване), който се активира над 70 км/ч и коригира до 50% от страничното отклонение на автомобила при екстремни условия на шофиране
  • Автоматично активиране на светлини и чистачки (стандартно оборудване)
  • Активен спирачен асистент (AEBS), наличен по градски пътища и магистрали.
  • Предупреждение при напускане на лентата2

 

ПРОИЗВЕЖДАН В БАТИЛИ, ФРАНЦИЯ

От 1980 г. Master се произвежда във фабриката на Renault Sovab в Батили.

Фабриката има близо 2700 служители и представлява близо 5000 косвени работни места в местната икономика. 84% от доставчиците на фабриката са базирани във Франция.

Произвеждан в заводите на Renault в Батили (Франция) и Куритиба (Бразилия) от 2009 г., Renault Master е пазарен лидер във Франция, Полша, Словения, Хърватия, Бразилия и Мароко.

Електрическият двигател и зарядните устройства за новия Master Van E-TECH Electric се произвеждат във фабриката на Renault в Клеон, Нормандия. Батерията се сглобява в завода във Флан, а електрификацията на автомобила се извършва в Грец-Арменвилие.

 


1 максимална автономия по цикъл WLTP

2 налични за поръчка на по-късен етап



за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание