2022-12-09 08:00прессъобщение

RENAULT РАЗКРИВА ПЪРВАТА СИ NFT КОЛЕКЦИЯ genR5

  • На 15 декември Renault ще предложи NFT колекцията genR5, отдавайки почит на Renault 5, който празнува своята 50-та годишнина през 2022 г.
  • Притежателят на genR5 NFT ще се радва на достъп до ексклузивни физически и виртуални изживявания. Също така ще станат спонсори на "Дай 5", социален  проект, подпомагащ до младите поколения.
  • Renault разкрива R3NLT, собствена уеб 3.0[1] платформа, предназначена да предостави на потребителите преживявания и да обедини своята общност около дългосрочен проект.

genR5, ПЪРВАТА NFT КОЛЕКЦИЯ НА RENAULT, ОТДАВАЩА ПОЧИТ НА RENAULT 5

Renault обявява, че се присъединява към онлайн пазара на NFT (Non-Fungible Token). NFT са цифрови сертификати за собственост, уникални идентификатори, които не могат да бъдат копирани, замествани или разделяни. NFT се записват в блокчейн и се използват като сертификати за автентичност и собственост като могат да бъдат под формата на изображение, видео, звук и други.

Първата NFT колекция на Renault се нарича genR5, вдъхновена е от Renault 5 и ще бъде лансирана на 15 декември. Този първи проект отдава почит на създаването на модел, превърнал се в икона на 70-те, впряга генеративното изкуство и отприщва своята креативност в уникален 1972 NFT (1972 г. е годината, в която Renault 5 достига пазара).

Всеки от наличните за продажба 1972 NFT ще представлява Renault 5 с 9-секундно видео, включително ексклузивно покритие и динамична светлинна и звукова анимация.

Колекцията genR5 е вдъхновена от четири легендарни Renault 5 модела:

  • 100 броя електрически Renault 5 NFT, в чест на 100-те новаторски електрически автомобила, произведени от 1972 до 1974 г.
  • 160 броя Renault 5 Turbo NFT, за конските сили под предния капак на този хотхеч, който символизира спортния дух на Renault
  • 450 броя Renault 5 Le Car Van NFT, отговарящи на броя на автомобилите в тази произведена във Франция лимитирана серия в американски стил
  • 1262 броя Renault 5 TL NFT, празнуващи символ на революцията в сегмента на градските автомобили

Всяко NFT ще бъде присвоено на случаен принцип, разкрито след покупка и ще осигури достъп до конкретни преимущества[2]. Колекцията ще бъде достъпна за всички, както първи собственици на NFT, използващи традиционна валута и банкови карти, така и web3 експерти, използващи криптовалута – на една и съща достъпна цена.

В платформата R3NLT, https://nft.renault.com/, обществеността може да следи новините за продажбата и да се регистрира за важни известия за закупуване на genR5 NFT.

Renault ще лансира редовни актуализации за преимуществата чрез своите акаунти в социалните мрежи R3NLT Discord и Renault_NFT в Twitter.

Всички притежатели на genR5 NFT ще бъдат поканени да участват в съвместното създаване на рекламни стоки The Originals, които след това ще бъдат налични в ексклузивна лимитирана колекция.

Присъединяването към R3NLT общността е равносилно на влизане в уникална връзка с марката, която създава и предлага нови преживявания на всички ентусиасти. Няма по-добър начин да започнете тази връзка от NFT колекцията, която отдава почит на легендарното Renault 5.

Арно Белони, глобален главен маркетинг директор

 

genR5, СЪВМЕСТЕН И ПРИОБЩАВАЩ ПОДХОД С "ДАЙ 5"

Всички притежатели на genR5 NFT автоматично ще станат спонсори на проекта "Дай 5", тъй като 50% от приходите от NFT ще покриват инициативи за популяризирането на проекта. "Дай 5" е социална програма на Renault за обновяване на кортове, позволяваща на младежи в работническите квартали да играят тенис.

В рамките на инициативата през тази година Renault обнови три тенис корта - в Марсилия, Лион и Грини.

 

RENAULT ИНТЕГРИРА WEB 3.0 ВСЕЛЕНАТА С R3NLT

С първото си лансиране на NFT колекция и дългосрочния си план, Renault стартира своя собствена платформа - R3NLT на https://nft.renault.com/.

Целта на платформата е да събере голяма общност от ентусиасти – както web 3.0  експерти, така и начинаещи – около проекта.

Тази защитена платформа ще бъде единственият канал за покупка на Renault NFT и ще предостави на потребителите близка и специална връзка с марката. Платформата ще осигури сигурен достъп до техния портфейл и ще се развива в синхрон с последващите лансирания.

В тази web 3.0 вселена купувачите на Renault NFT ще се насладят на уникални изживявания, включително възможности за участие в:

  • партньорски събития на марката
  • ексклузивни тестдрайв събития
  • срещи с дизайнери
  • изложби
  • частни обиколки на места, които никога досега не са отваряни за обществеността


[1] Преимущества, които се получават с притежанието на NFT. Те могат да бъдат физически или виртуални изключителни предимства (покани за частни събития, достъп до ексклузивно съдържание, персонализирани стоки, преживявания и т.н.).

[2] Web3 е третото Интернет поколение. Целта му е да бъде децентрализирано (тъй като използва блокчейн) и да даде на потребителите власт над техните данни (за разлика от web 2.0). Web3 е проектиран да включва все повече виртуална реалност и изкуствен интелект.



за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание