2023-01-26 08:00прессъобщение

RENAULT ЕЛЕКТРИФИЦИРА ИЗЛОЖЕНИЕТО RÉTROMOBILE 2023 И ОТПРАЗНУВА 30 ГОДИШНИНАТА НА ВЕЧНОТО TWINGO

Renault ще вземе участие на автомобилното изложение Rétromobile през 2023 г. в Париж с щанд, отдаващ почит на емблематичните модели на марката. От 1 до 5 февруари 2023 г. посетителите ще могат да се потопят в една непреходна вселена, докато гледат решително към бъдещето.

НОВ И НАПЪЛНО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ГАРАЖ

Първата зона, The Originals Renault Garage, ще представи три напълно електрически модернизирани модела: Renault 4, Renault 5 и преоткритото Twingo, което прави първата си публична поява. Дизайнерският екип на Renault издига слогана на Twingo „à vous d’inventer la vie qui va avec“ (създайте живота, който му отива) до нови висоти, за да отбележи 30-ия рожден ден на модела. Новият им дизайн отдава почит към калифорнийските лоурайдери от 90-те години.

Тази част от щанда ще включва също демонстационните модели R5 Turbo 3E и Suite N°4, както и удивителна нова порода демонстрационен автомобил: „Mute the Hot Rod“. Базиран на Renault MT от 1924 г., „Mute the Hot Rod“ има електрическо задвижване и дизайн, който черпи вдъхновение от рекордите за скорост. Представен на Rétromobile в първоначална предварителна версия, финалният демонстационен автомобил ще бъде разкрит по-късно през годината.

 

1993-2023: 30 ГОДИНИ TWINGO

Втората зона ще се фокусира изцяло върху Twingo, модел, който спечели публиката със своите забавни цветове и привлекателен дизайн. Първото поколение на Twingo утвърждава името си с над 2,4 млн. продадени автомобила. За да отпразнува своя 30-ти рожден ден, Renault решава да отдаде почит на модела, като представи многото различни лица на Twingo – вариращи от усъвършенстваните до по-конвенционалните версии, както и по-спортни издания. Ще бъде показано едно от първите Twingo от 1993 г., както и Twingo Lecoq от 1995 г., Twingo Coupe от 1995 г., Twingo Benetton от 1996 г. и Twingo от 2004 г.

На разположение на посетителите са общо 11 автомобила на площ от 600 м2.

 

 

ДРУГИ СЪБИТИЯ НА ЩАНДА НА RENAULT

След лансирането на кампанията „Reinvent Twingo“, Renault дава възможност на посетителите да бъдат първите, които да опитат новаторско творческо изживяване. Участниците ще могат да комбинират генеративен изкуствен интелект и своето въображение, за да създадат нови версии на Twingo. В дигитална към реална трансформация Renault ще вдъхне живот на демонстрационен автомобил, базиран на творенията на публиката.

Посетителите ще могат да посетят и The Originals Renault Services Corner, който улеснява  колекционерите, притежаващи автомобил Renault на възраст над 30 години, в административните им задачи. Колекционерите ще могат да се възползват от персонализирани съвети и насоки.

Не на последно място, посетителите ще могат да разгледат и мърчандайз колекциите на марката в The Originals Renault Store.



за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание