2021-05-10 07:00прессъобщение

Renault Sport Cars става Alpine Cars

  • От 1 май 2021 Renault Sport Cars става Alpine Cars
  • Експертният опит и страстта на екипите от Лез Улис остават в основата на стратегията на марката Alpine

 

От 1 май 2021 Renault Sport Cars, базиран в Лез Улис, става Alpine Cars.

 

Смяната на името на тази дивизия, посветена на разработката на спортни модели за Renault Group, е част от създаването на бизнес звеното Alpine.

 

„Като част от реорганизацията на Renault Group по марки, от съществено значение е различните дивизии, които съставляват бизнес звеното, да носят името Alpine и да олицетворяват ценностите и амбициите на марката. Alpine се стреми да бъде първокласна спортна марка в авангарда на иновациите и технологиите. Alpine Cars със своите експертиза и опит в спортните автомобили е основен елемент за постигане на нашите цели“, Лоран Роси, главен изпълнителен директор Alpine.

Тази промяна на името символизира новата посока, в която екипите в Лез Улис са вече ангажирани с разработването на бъдещата 100% електрическа гама на Alpine и техническите дискусии с екипите на Alpine Racing.

 

Знанията и страстта на екипите зад емблематични модели като R5 Turbo, Clio V6, Mégane R.S. Trophy и новият Alpine A110 са основни активи. Заедно с развитието на новата гама на Alpine, екипите ще продължат да оказват подкрепа на съществуващите R.S. клиенти и мрежа.

 

„Превръщайки се в Alpine Cars, поставяме началото на нова динамика, богата на проекти, осъществени с подкрепата на екипите на Alpine Racing и всички бизнеси на Renault Group. Това е изключително вълнуващо време за нашите инженери,“ заяви Робърт Бонето, директор продуктивност и инженеринг Alpine.


теми: Alpine

за Renault

Основана през 1955 г. от Жан Ределе, марката Alpine се утвърждава през годините със своите спортни автомобили във френски стил. През 2018 г. марката представя новия A110, спортен автомобил, който е верен на вечните принципи на Alpine за компактност, лекота, пъргавина и удоволствие от шофирането. През 2021 г. е създадено бизнес звено Alpine, за да се превърне в специализирана марка за иновативни, автентични и ексклузивни спортни автомобили на Renault Group, като се възползва от наследството и опита на своята историческа фабрика в Диеп и инженерния опит на Alpine Racing и екипите на Alpine Cars.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева