2021-12-06 09:30прессъобщение

RENAULT РАЗКРИВА ИМЕТО НА НОВИЯ СИ SUV – AUSTRAL

Renault разкрива, че името на новия SUV модел на марката ще бъде “AUSTRAL”.

 

Произлизаща от латинската дума “australis”, AUSTRAL е дума, която резонира в много европейски езици, включително френския, което е важно за марка, горда с корените си.

 

Според Силвия Дос Сантос, стратегически мениджър за наименуване на модели в отдела за глобален маркетинг на Renault, „AUSTRAL носи жизнеността и топлината на южното полукълбо. Това е име, което кани за пътуване и е идеално за SUV. Думата е изградена около хармоничен баланс от звуци, лесни за произнасяне от хора по целия свят, което й придава наистина международно усещане.”

 

AUSTRAL е част от новата гама компактни SUV модели на Renault, които могат да се похвалят с иновативна свързана технология и удоволствието от екологичното шофиране. AUSTRAL, който е с дължина от 4,51 м, може удобно да превозва до 5 пътника.

 

AUSTRAL демонстрира мисията на Renault да възвърне позициите си в SUV сегмента, следвайки Arkana и новия Megane E-TECH Electric.

 

Предназначен да замени Kadjar в текущата гама, AUSTRAL ще бъде представен през пролетта на 2022 г.за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева