2024-05-02 06:45прессъобщение

RENAULT SYMBIOZ: НОВА ЕРА В „АВТОМОБИЛИТЕ ЗА ЖИВОТА“

rights end date: February 8, 2026

• Почти 60 години след лансирането на Renault 16, едновременно модерен, просторен и функционален, и 40 години след революционния Espace - адаптивен автомобил с дължина едва 4,25 м, Symbioz се присъединява към семейните „автомобили за живота“.
  • Symbioz интегрира най-доброто от технологиите в сегмент C на Renault, предлагайки компактност и комфорт, за да отговори на нуждите на всички.
  • Интериор, в духа на „автомобили за живота“ на Renault

Истински „автомобил за живота“, Renault 16 е проектирано да се откроява измежду конкурентите си. Лансирано на пазара през 1965 г., то представя нов вид каросерия с достъп до багажника чрез хечбек. По-функционално от всеки свой съвременник, Renault 16 включва обща седалка с регулируема позиция за „ваканционни пътувания“. То отговаря на нуждите на семействата, търсещи автомобил, пригоден за техния начин на живот и същевременно в крак с бързите обществени промени.

Оттогава Renault продължава да внася иновации със семейни автомобили, които отразяват духа на времето си. През 80-те години такъв е Espace - автомобил, който предизвиква революция с новаторския си дизайн и модулен интериор. През 90-те години Renault повтаря успеха със Scénic - първият компактен многофункционален автомобил. Проектиран да прилича на „пашкул“, Scénic предлага интериор, чийто приоритет е комфортът на пътниците.

В Symbioz e залегнала същата идея. Способен да приспособява своя багажник и купе според нуждите на семейството, с полезни технологии, които предоставят добавена стойност и компактни размери, идеални и за шофиране в града, той се присъединява към дългата серия многофункционални „автомобили за живота“, адаптирайки се към своето време. Въплъщавайки новия дизайн на Renault, Symbioz продължава тенденцията на наскоро представените Scénic E-Tech Electric и Captur.

Най-доброто от C-сегмент

Съчетавайки най-доброто от автомобилите на Renault в C сегмент по отношение на модулен дизайн, свързаност и ефективност, с експертиза и интелигентни решения, Symbioz отговаря на най-високите стандарти за комфорт в купето както при кратки, така и при дълги пътувания. В резултат на това, той е насочен към различни типове клиенти. На първо място, това е автомобил за семейства, търсещи пространство, ефективност и модулен, съвременен дизайн. Моделът е предназначен и за корпоративни автопаркове, търсещи ниво на електрификация и контрол върху общите оперативни разходи. Symbioz предоставя безкомпромисно решение за клиенти и от двете категории.

Позициониран между Captur и Austral, Symbioz дава на Renault по-силно присъствие на входно ниво в C-сегмента. С дължина само 4,41 м, моделът допълва гамата E-Tech hybrid, която включва Arkana (4,57 м) и Austral (4,51 м), като едновременно с това разширява гамата E-Tech electric с електромобилите Mégane и Scénic. Symbioz потвърждава последователността в стратегията на Renault - да удовлетвори пълния набор от изисквания на потребителите, като създаде двойна гама със специализирани платформи.

Symbioz е оборудван с най-доброто от технологиите на Renault. Той разполага с мултимедийната система OpenR Link с вградени Google услуги, както и с интерактивния стъклен панорамен покрив Solarbay. Версията Iconic се предлага с 29 системи в помощ на водача от ново поколение за оптимизирана безопасност и комфорт при шофиране.

С обем на багажника до 624 литра (изключителен за автомобил от този размер) и модулен интериор с плъзгаща се задна седалка, която се сгъва и образува равен под, Symbioz е наравно с най-добрите в своя клас. В същото време остава компактен и гъвкав. Проектиран както за градския трафик, така и за семейния живот, Symbioz е идеално универсален.

Нов семеен автомобил, който е едновременно екологичен и икономичен за експлоатация, Symboz тежи под 1500 кг. Оборудван със силовия агрегат E-Tech hybrid 145, той се нарежда сред най-добрите по разход на гориво и ниски вредни емисии благодарение на изключителна, свръхефективна технология, която се подобрява непрекъснато от излизането ѝ на пазара през 2020 г.

След Arkana, Mégane E-Tech electric, Austral и Scénic E-Tech electric, Symbioz допълва гамата компактни автомобили на Renault като най-новия модел в офанзивата Renaulution в C-сегмента.

Подробности ще откриете в преспакета на модела.

теми: Symbioz