2023-11-27 14:35прессъобщение

SCENIC E-TECH ELECTRIC Е ФИНАЛИСТ ЗА АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА 2024

Scenic COTY

• Scenic E-Tech electric бе избран сред финалистите за наградата Автомобил на годината в Европа 2024.
  • Scenic е най-новото попълнение в електрическата гама на Renault, в потвърждение на ангажимента на компанията да направи електрическата мобилност достъпна за всички.

Renault се гордее с достигането до финала на конкурса Автомобил на годината в Европа 2024. След Austral през 2022 г. и Megane E-Tech electric през 2021 г. сега е ред на Scenic E-Tech electric да бъде един от седемте финалиста. Журито, съставено от 59 журналисти от 22 държави, внимателно оцени 28 модела, за да създаде крайния списък от само седем автомобила. Победителят ще бъде обявен на 26ти февруари на Автомобилното изложение в Женева.

Renault пише историята на Scenic вече 27 години. Той е създаден през 1996 г. и прави революция на пазара, като става първият компактен MPV модел в автомобилната история в Европа. Първото поколение на Scenic печели престижната награда Автомобил на годината през 1997 г.

Днес той се отличава с изцяло електрическо задвижване и преосмисля семейните автомобили от сегмент C, като насърчава пътешествията, запазвайки същевременно своята новаторска и улесняваща семействата същност. Scenic е проектиран да бъде основният автомобил в домакинството, подходящ за дълги пътувания, уикенди и ваканции. С това пето поколение Scenic се претворява, като запазва гените на иновативноста и се позиционира като изцяло електрическия семеен автомобил, който отговаря на всички нужди на семейството. Едновременно компактен (4,47 м) за градско шофиране и просторен за дълги пътувания, той предлага пробег от 625 километра (по WLTP).

Renault е отдадена на идеята да демократизира и направи електрическата мобилност достъпна за всички вече повече от десет години. Scenic E-Tech се вписва хармонично в стратегическия план на марката: това е устойчиво проектиран електрически автомобил, оборудван с полезни и иновативни технологии. Надграждайки успеха на ZOE, Renault разширява своето предложение в C-сегмента с Megane E-Tech electric и Scenic. Това са двата основни модела, които биха могли да ускорят подема на изцяло електрическите автомобили и да продължат утвърждаването на Renault като лидер в новата ера на устойчива мобилност.