2024-02-26 07:26прессъобщение

SCENIC E-TECH ELECTRIC Е АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА 2024

Сцениц ЦОТЪ

Scenic COTY

 • Scenic E-Tech electric бе избран за „Автомобил на годината“в Европа за 2024 г.
 • Компактен и лек за градски пътища, с технология и комфорт за дълги пътувания, Scenic E-Tech може да се похвали с автономия до 625 км (WLTP).
 • Scenic е седмият автомобил Renault, печелил наградата „Автомобил на годината“в Европа.

  Scenic E-Tech electric бе избран за "Автомобил на годината" в Европа 2024. Резултатите бяха обявени на церемония по време на Автомобилен салон Женева в понеделник, 26 февруари.  

  След първоначалното гласуване през ноември, Scenic бе избран за един от седемте финалиста: BMW 5-series, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scenic, Toyota C-HR и Volvo EX30.

  Носителят на наградата бе определен от жури от 59 автомобилни журналисти от 22 държави. Scenic спечели първото място, като по този начин се превърна в седмият Renault автомобил, награден с престижното отличие „Автомобил на годината“ , заедно с Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003) и Clio (2006).

  Да спечелиш престижното отличие „Автомобил на годината“ e гордост за всеки в Renault Group и Renault. Признанието е доказателство, че сме направили правилния изборКогато добавиш удоволствие от шофирането към ‘voiture à vivre’ оборудването като новия панорамен покрив Solarbay или последното поколение OpenR Link с вградени Google фукции, Scenic има всичко необходимо, за да затвърди позицията си на европейския  EV пазар.” Фабрис Камболив, главен изпълнителен директор на Renault.

  Изцяло електрически автомобил, разработен на платформата AmpR (предишна CMF-EV), Scenic Е-Tech electric е създаден за хора търсещи  многофункционалност. Нулеви емисии, гъвкав, лек (1890 кг) и компактен (4.47 м дължина), Scenic е в стихията си по градките пътища. За дълги пътувания Scenic може да се похвали с до 625 км автономия (според WLTP), комфорт, просторен интериор и технологичност.

   

 


за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева