2022-06-15 07:00прессъобщение

VIVATECH: RENAULT И ЖАН-МИШЕЛ ЖАР ПРАВЯТ АВТОМОБИЛА ПРОСТРАНСТВО ЗА УНИКАЛНО ЗВУКОВО ИЗЖИВЯВАНЕ

  • Renault и Жан-Мишел Жар обединяват усилия, за да очертаят целите на сътрудничеството си: да направят автомобилите пространство за уникални звукови изживявания
  • Представяне на най-новите „Sonic Roads“ и „Sound Bubbles“ иновации, които ще бъдат включени в бъдещите електрически модели на Renault
  • VivaTech е мястото, където Renault ще представи своя иновативен нов концептуален автомобил – Scénic Vision: визионерски предшественик по отношение на устойчивото развитие и технологията в автомобила

Renault очертава основната цел на сътрудничеството си с Жан-Мишел Жар, френски артист и световноизвестен звуков инженер.

Автомобилите са страхотни пространства, в които можете да създавате синергии между технологиите и околната среда. Renault е бързо променящ се автомобилен производител и аз наистина искам да включа всичките си умения като звуков инженер в този свят на безброй звукови изживявания. Жан-Мишел Жар, артист и звуков инженер

Жан-Мишел Жар се присъединява към Renault в инженерната акустика, за да развие звуковото изживяване на бъдещите електрически модели на марката. Сътрудничеството е концентрирано в три ключови области.

 

„ПО-МАЛКОТО Е ПОВЕЧЕ“, ПЪТЕВОДНА ЗВЕЗДА ЗА КОКПИТА НА БЪДЕЩЕТО

Концепцията „По-малкото е повече“, използвана в концептуалния автомобил Scénic Vision, отразява амбицията на Renault да проектира отлична аудио система, използвайки възможно най-малко компоненти. Устойчив технологичен подход в полза на пътниците и изживяването на борда. Това желание движи дизайна на звуковия пейзаж за Scénic Vision, който включва по-малко високоговорители в автомобила. Иновативната аудио система включва високоговорители, разположени във всяка врата, и „Sound Bubbles“, инсталирани във всеки подглавник. По този начин пътниците се възползват от увеличена, потапяща, висококачествена акустика, специфична за всеки пътник.

 

 

НОВ ЗВУКОВ ПОДПИС, ПРОЕКТИРАН ОТ ЖАН-МИШЕЛ ЖАР

С процъфтяването на електрическите автомобили, сега е моментът да преосмислим „звука“, както отвътре, така и отвън. Поверявайки на Жан-Мишел Жар новия звуков подпис на своите електрически модели, екипите на Renault се възползват от пълния спектър от опит и творчество на артиста. Звуковият подпис обхваща редица функции: приветствената последователност при влизане в автомобила, цялата аудио система (компоненти, местоположение, алгоритми), както и звукът, излъчван от електромобила при движение под 30 км/ч за предупреждение на пешеходците (VSP).

 

„SONIC ROAD“, ПАТЕНТОВАНА УСЛУГА НА RENAULT ЗА ПОДОБРРЕНО СЕНЗОРНО ИЗЖИВЯВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛОТО ПЪТУВАНЕ

И накрая, Жан-Мишел Жар ще предостави своето ноу-хау за първия алгоритъм на иновативния „Sonic Road“ на Renault. Тази патентована услуга на марката създава за пътниците идеалния саундтрак, основан както на музикалните им предпочитания, така и на контекстуалната информация: места, пейзажи, метеорологични условия или дори част от деня. Като изследовател и музикант Жан-Мишел Жар е измислил начин за сдвояване на контекстуални данни, открити чрез автомобила, с музикално съдържание (музика, подкасти, новини...). Ново сетивно изживяване за всички пътници, което ще засили усещането за пълно потапяне в заобикалящата среда.

 

Renault и Жан-Мишел Жар подписват партньорство за първоначален срок от три години. Очаква се плодовете на тяхното сътрудничество да бъдат включени в бъдещите електрически модели на марката. Работата на Жан-Мишел Жар е вече отразена в гамата на Renault, тъй като той ръководи арт отдела за звукови системи на Megane E-TECH Harman Kardon и всички бъдещи модели.



за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързано съдържание