2022-09-19 08:15прессъобщение

RENAULT НАЕЛЕКТРИЗИРА АВТОМОБИЛНИЯ САЛОН В ХАНОВЕР

  • Renault се отправя към Хановер, за да представи пълния обхват на своя опит в областта на електрическите лекотоварни автомобили
  • Renault разкрива новия Trafic Van E-Tech Electric, допълнение към гамата от електрически ванове
  • След Hippie Caviar Hotel, Renault започва нова глава със своята визия за пътешествия с Hippie Caviar Motel, построен върху Kangoo E-Tech Electric

Renault има удоволствието да участва в завръщането на изложението IAA Transportation в Хановер, четири години след провеждането на последното издание.

Щандът на Renault ще представи пълния обхват на опита на марката в областта на електрическите лекотоварни автомобили.

Преди 10 години Renault създаде нов сегмент с лансирането на електрическото Renault Kangoo през 2011 г., спечелвайки Международен ван на годината още същата година, успех, който никой друг ван не е постигал досега.

Renault Master, вторият най-продаван ван с повече от 3 млн. бройки, лансиран през 1980 г., също се предлага в изцяло електрически вариант от повече от пет години, запазвайки лидерството на марката на пазара на електрически ванове.

Днес Renault представя Trafic Van E-Tech Electric, първата електрическа версия на бестселъра Renault Trafic Van.

Както и при другите електрически ванове в гамата, не са правени компромиси в сравнение с версията с двигател с вътрешно горене, и на разположение е същото ниво на характеристики, разнообразие и персонализации, за да отговаря на нуждите на клиентите.

Renault Trafic Van E-Tech Electric има всички качества, които стоят зад успеха на предшественика му, с повече от 2,2 млн. продадени бройки в повече от 50 страни по света от 1980 г. насам. Това е 3-ият най-продаван лекотоварен автомобил в Европа (във ван сегмента).

Верен на своята ДНК, Trafic Van е идеален ван за професионални клиенти благодарение на големия си товарен капацитет, модулност и широка гама от версии. Моделът предлага нови системи за безопасност, модерна мултимедийна система и разширена и подобрена гама от двигатели.

Trafic Van E-TECH Electric разполага с множество възможности за съхранение с най-добрите в класа си дължина, модулност и персонализации:

  • Дължина от 5,08 м или 5,48 м и височина от 1 967 м или 2 498 м
  • Обем за съхранение (в режим ван), вариращ от 5,8 м3 до 8,9 м3
  • Дължина на товара, достигаща до 4,15 м (при версия L2, включваща отвор за „дълъг товар“, разположен в преградата)
  • Двигател с мощност 90 кВ с капацитет на теглене от 750 кг и товароносимост до 1,1 т
  • Батерията с капацитет от 52 кВ и пробег от 240 км* по цикъл WLTP
  • Избор от 3 вида зарядни устройства:
    • Монофазно 7 кВ AC зарядно устройство, подходящо за зареждане у дома;
    • 22 кВ AC зарядно устройство за зареждане на обществени зарядни станции;
    • Опционално 50 кВ DC зарядно за бързо зареждане в града или по магистрала.

Миналата година Renault представи вдъхновения от Trafic модел Hippie Caviar Hotel в отговор на нарастващото желание за бягство на открито, търсейки най-доброто от двата свята с идилични пейзажи и комфорта и удобствата на 5- звезден хотел.

Днес Renault повдига завесата на второ действие от стратегията си за автомобили за свободното време с демонстрационния автомобил Hippie Caviar Motel.

Построен на базата на новото Kangoo L2 E-Tech Electric, трансформираният ван е безопасно убежище на колела, гъвкав и динамичен за авантюристи и спортни ентусиасти, търсещи вълнение и открити пространства.

Проектиран да служи като базов лагер, който лесно се мести от една дестинация до друга благодарение на своя пробег от 285 км*, Hippie Caviar Motel зарежда 170 км* от пробега си за само 30 минути и бързо е готов за още приключения. Двигателят с мощност 90 кВ (120 к.с.) е куплиран с 45 кВч батерия, която може да се зарежда на 80 кВ DC станция.

Гама от гениални решения за съхранение осигурява много място за спортна екипировка както в, така и извън автомобила.

Сгъваемата в легло задна седалка осигурява перфектни условия за съзерцание на нощното небе през големия панорамен покрив, а покривните релси са идеални за транспортиране на ски.

Електрическият демонстрационен автомобил е в пълно съответствие със стратегията на Renault за намаляване на CO2 емисиите през целия жизнен цикъл на автомобила, като в него са използвани рециклирани и рециклируеми материали, като корк и рециклирани гуми за рафтовете и пода.

 


*Данните предстои да бъдат сертифицирани



за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева