2024-05-09 11:00прессъобщение

СТАРТИРАТ ПОРЪЧКИТЕ ЗА НОВОТО RENAULT CAPTUR В БЪЛГАРИЯ

 Renault Captur E-Tech Hybrid

  • Представено през април, новото Renault Captur вече е налично за поръчки в България
  • Гама с три нива на оборудване: Evolution, Techno и Esprit Alpine
  • Цените на модела започват от 41 390 лв.
  • Първите доставки се очакват в началото на лятото

Новият Captur, „автомобил за живота“ от В сегмент

Лансирано през 2013 г., Renault Captur е продадено в над два милиона броя в 90 страни по света. Просторно и модулно, то се доставя с набор от характеристики, съобразени с начина на живот на клиентите: ежедневно пътуване на къси разстояния между дома и работното място, дейности за свободното време и пътувания извън града.

С нов, по-динамичен дизайн с оригинална, стилна предна част, новото Renault Captur е претърпяло трансформация. То придобива нов светлинен подпис, структурирана радиаторна решетка с логото Nouvel'R, по-хоризонтален преден капак. Новите предни светлини съдържат full LED технология като стандартно оборудване за всички версии. Задната част също добива по-съвременен вид с прозрачен корпус на задните светлини, ново лого и обновен дифузьор. В интериора са премахнати всички кожени елементи. Новата тапицерия включва рециклирана тъкан (над 26% в ниво Esprit Alpine).

За първи път в В сегмент новото Renault Captur се доставя с мултимедийна система OpenR Link с нов 10,4-инчов вертикален сензорен екран, наличен за всички нива на оборудване. Потребителите могат да се възползват напълно от ексклузивно интерактивно съдържание и вградени Google услуги с Android Automotive 12, налични като стандартно оборудване от ниво Techno. Освен с пълни възможности за персонализация, интерфейсът е съвместим с Android Auto и Apple CarPlay с цел кабелна и безжична свързаност със смартфон.

Също като своя предшественик новото поколение Captur включва широк набор от персонализирани характеристики. Клиентите могат да избират от широка селекция аксесоари и цветове за каросерията: перленобял, сив "Касиопея", черен „Starry Black“, сив "Rafale", син „Iron Blue“ и червен „Flame Red“. Опционалната двуцветна схема е популярна сред клиентите, които могат да изберат сив „Highland“, черен „Starry Black“ или бежов „Perle Beige“ за покрива и капаците на страничните огледала.

И накрая, новото Renault Captur е налично от лансирането си в ново ниво на оборудване: Esprit Alpine. Вдъхновено от марката Alpine, това ниво придава на дизайна повече характер със спортния си вид.

Пълна гама икономични двигатели на атрактивна цена

Новото Renault Captur се доставя с избор от четири двигателя: TCe 90, TCe 100 LPG, TCe 160 EDC mild hybrid 12V и E-Tech full hybrid 145, и три нива на оборудване: Evolution, Techno и Esprit Alpine.

Базовата цена на модела е 41 390 лв. за ниво Evolution. Цените започват от 46 190 лв. за ниво Techno и 55 990 лв. за ниво Esprit Alpine.

Новото Renault Captur е налично с двигател E-Tech full hybrid със 145 к.с., който е предпочитан избор на над 41% от клиентите. Двигателят е с отлични показатели както по отношение на разход на гориво, така и по отношение на CO2 емисии със стойности съответно 4,6 л/100 км и 105 г/км. Базовата му цена в ниво Evolution e 53 990 лв.

Новото Renault Captur се предлага и с двугоривен силов агрегат с бензин/LPG. По-екологична и по-икономична алтернатива, този двигател намалява CO₂ емисиите с около 10% в сравнение с еквивалентен бензинов двигател и предлага пробег до 1100 км с двата си резервоара.

Ниво на оборудване Esprit Alpine се доставя с двигатели TCe 160 EDC mild hybrid 12V и E-Tech full hybrid 145.

Поръчките на модела стартират на 9 май, а първите доставки се очакват в началото на лятото.


теми: CAPTUR

за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева