2022-10-17 08:15прессъобщение

АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПАРИЖ: ЗАЩОТО ОБИЧАМЕ АВТОМОБИЛНИ ИЗЛОЖЕНИЯ

  • Renault с удоволствие взима участие на 89-ия Автомобилен салон Париж, за да насочи прожекторите върху своите нови концептуални, демонстрационни и производствени модели, капсулиращи новата вълна на марката, стартирала преди няколко месеца.
  • Световна премиера за три нови автомобила на щанда: 4EVER Trophy, R5 TURBO 3E и Kangoo E-Tech Electric.
  • Renault представя своя аватар Reno, Hippie Caviar Motel, Scenic Vision, R5 Protype, Austral и Megane E-Tech Electric.

Марката Renault е ангажирана с календара на автомобилните изложения и ще присъства на 89-ия Автомобилен салон Париж – Revolution Is On – от 17 до 23 октомври 2022 г.

В Renault обичаме автомобилите, обичаме автомобилите! Ето защо сме на Автомобилен салон Париж. Вярвам, че днес имаме възможност чрез иновации да преоткрием тази любов към автомобила и автомобилната модерност.

Това правим, когато раждаме мит. А 4L е мит. Това е един от най-емблематичните автомобили в историята на Renault. Следователно 4EVER Trophy е модерна интерпретация на Renault 4. И ни отвежда в електрическото бъдеще.

Лука де Мео, главен изпълнителен директор Renault

 

4EVER Trophy, икона, рестартирана като модел от B SUV сегмент

Тридесет години след като производството е преустановено, Renault разкрива актуална електрическа версия на своето емблематично Renault 4 на Автомобилен салон Париж: 4EVER Trophy. Този демонстрационен автомобил е лек авантюрист – и празнува 25-ата годишнина на хуманитарното рали 4L Trophy. Той предвещава бъдещ изцяло електрически SUV от B сегмент, който ще бъде лансиран през 2025 г. и ще се произвежда във Франция, в завода в Мобеж.

 

R5 TURBO 3E, роден за дрифт

R5 TURBO 3E е грандиозен изцяло електрически демонстрационен автомобил, предназначен за дрифт. Той отдава почит, като част от честванията на 50-годишнината на Renault 5, към най-известните спортни модели на модела: Renault 5 TURBO и TURBO 2. Това рестартиране е умишлено изобилно, представянето му е на върха в своя клас, всичко е за забавление и игри, а NFT го въвеждат в дигиталното пространство.

 

Повторното завладяване на C сегмента е един от основните стълбове в стратегията на марката Renault. Концептуалните, демонстрационните и производствените автомобили на щанда капсулират тази цел и показват, че марката е по-фокусирана от всякога върху иновациите, като същевременно остава вярна на своята ДНК и използва своя опит в електрическите автомобили.

Kangoo E-Tech Electric

25 години след изобретяването на сегмента ludospace (автомобил за свободното време) с неговия уникален, практичен дизайн – с въвеждането на плъзгаща се странична врата – Renault Kangoo е все още с едни гърди напред и е верен на своята пионерска ДНК.

Kangoo е уникална история на успеха: Renault продава 4 млн. от модела в 50 страни по света. И това е най-доброто от двата свята: елегантен и просторен автомобил за семейства и превозно средство с голям багажник и здрава конструкция за професионалисти.

След непрекъснато надграждане през годините, Renault Kangoo вече се предлага във версия E-Tech Electric за първи път в своята история.

 

Новият Austral, високотехнологичният SUV

Новият Austral е следващият крайъгълен камък в офанзивата в C сегмента, която Renault започна с Arkana и Megane E-Tech Electric. Неговият атлетичен екстериор е изпълнен с отличителни SUV черти. Новият Austral се предлага и във версия Esprit Alpine за по-спортен външен вид.

Той е високотехнологичен и елегантен отвътре. Перлата в короната на щедрия и приветлив интериор е екранът OpenR, който включва както арматурното табло, така и навигационните и мултимедийни системи, заедно с най-добрите услуги и приложения на Google. Новият Austral е върхът на модерността с 32 системи за подпомагане на водача (ADAS), настройки Multi-Sense и 4Control Advanced, трето поколение система за завиване на четирите колела на Renault. Всички тези полезни, проактивни и интелигентни технологични функции са там, за да подобрят комфорта, удоволствието и безопасността на пътниците.

Първият автомобил на Renault, проектиран върху платформата CMF-CD от 3-то поколение, разработена съвместно в рамките на Алианса, новият Austral разполага с най-новата, по-мощна и по-ефективна версия на системата E-Tech Full Hybrid и два бензинови 48V или 12V Mild Hybrid двигатели. Гамата включва селекция от електрифицирани двигатели, за да покрие нуждите на както частни, така и корпоративни клиенти.

 

Официален аватар RENO : Renault си партнира с Cerence

Renault и Cerence работят заедно, за да създадат хуманизиран дигитален втори пилот от следващо поколение за улеснено и подобрено изживяване с електрически автомобили.

Cerence и Renault се обединяват, за да подобрят значително изживяването в автомобила чрез човешки начин на взаимодействие с автомобила, който проактивно помага на клиента с технологичните, електрически автомобили: обучение, обяснение, опростяване на функциите.

Няколко примера:

  • Представяне на новите функционалности на автомобила (обиколка с екскурзовод и първоначална настройка)
  • Възползвайте се максимално от различните възможности за зареждане на електромобил
  • Предлагане на полезни, интелигентни функции като регулиране на температурата или правилния режим на шофиране в точното време

Новият хуманизиран втори пилот се захранва от асистент Cerence и ще бъде демонстриран в интелигентната, свързана система OpenR Link, започвайки със следващото поколение автомобили Renault.

Премиера на пълното многоканално изживяване ще бъде направена на щанда на Renault по време на Автомобилен салон Париж от 17 до 23 октомври 2022 г.

 

Scenic Vision

Renault представи своя концептуален автомобил Scenic Vision на срещата на върха ChangeNOW в Париж миналия май като стъпка от пътя на Renault Group към въглероден неутралитет в Европа до 2040 г. и в световен мащаб до 2050 г. Scenic Vision въплъщава ангажимента на Renault за устойчиво развитие и отразява плана на марката да декарбонизира целия си жизнен цикъл. Той е първият, който включва нова перлено-бяла боя, която се суши с ултравиолетови лампи вместо много по-енергийно интензивни инфрачервени нагреватели, намалявайки консумацията на енергия със 75% по време на производството.

 

Kangoo Hippie Caviar Motel, електрическия автомобил, създаден за забавления

Renault разкрива второ действие от продуктовата си стратегия за автомобили за свободното време – Kangoo Hippie Caviar Motel – на Автомобилен салон Париж. Този трансформиран ван, създаден около новия Kangoo L2 E-Tech Electric, е мобилен, многофункционален и оживен подслон за авантюристи и любители на спорта, които копнеят за широки открити пространства и тръпка.

 

R5 Prototype: миналото среща електрическото бъдеще.

Душата на марката извира от нейните корени. Renault 5 Prototype ще бъде начинът на Renault да демократизира електрическите автомобили в Европа с авангардна версия на своя популярен и значим предшественик. Renault 5 prototype е симпатичен градски автомобил, който придвижва един от вечните хитове на Renault в бъдещето с модерен, 100% електрически обрат.

 

Megane E-Tech Electric, следващо поколение електромобил

Новият Megane E-Tech Electric е първият модел от „поколение 2.0“ електрически автомобили на Renault и нова глава в революцията на електрическите автомобили, която започна преди повече от десетилетие. Той е свързан, интегриран в електрическата екосистемата, както и в дигиталните екосистеми на потребителите, и е първата стъпка на Renault за повторно завладяване на C сегмента.



за Renault

Renault, историческа марка за мобилност и пионер в областта на електромобилността в Европа, винаги е разработвала иновативни автомобили. Чрез стратегическия план „Renaulution“ Renault предприема амбициозна трансформация, генерираща стойност, преминавайки към по-конкурентна, балансирана и електрифицирана гама. Амбицията на марката е да олицетворява модерността и иновациите в технологиите, енергетиката и услугите за мобилност в автомобилната индустрия и извън нея.


контакти

Стефания Василева
ПР Мениджър
Стефания Василева

свързани преспакети